Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Славимо СВЕТУ МАРИЈУ ЕГИПЋАНКУ: Симбол је покајања и опроштаја

Српска православна црква и њени верници данас славе Свету Марију Египћанку

1713016171_91c3e9f03a5370db2e2cc86e3d1b32a9c5239880.jpg
Фото: Wикипедиа
Oglas

Православни верници 14. априла обележавају Свету Марију Египћанку, која је рани живот провела продајући своје тело због неутаживе пожуде, све док није открила веру у Бога.

Преподобна Марија Египћанка, рођена око 344. године негде у Египту, са 12 година је побегла од родитеља за Александрију. Сама је говорила да је била гоњена неутаживом жељом и неукротивом страшћу. После 17 година оваквог живота кренула је бродом у Јерусалим поводом једног хришћанског празника, али не из верских разлога, већ надајући се да ће међу бројним ходочасницима пронаћи нове љубавнике. Превоз до светог града је плаћала својим телом. Приспевши у Јерусалим, наставила је да се раскалашно понаша. На празник је, као и сви присутни, покушала да уђе у цркву, али нека невидљива сила није јој давала

Тада је осетила велику грижу савести и кроз сузе угледала икону Пресвете Богородице у дворишту цркве. Почела је да јој се моли за опроштај грехова, обећавајући да ће постати аскета. Потом је без сметњи ушла у цркву, а убрзо чула и глас који јој је казао да ће мир наћи ако пређе Јордан. Одмах је зато пошла ка манастиру Светог Јована на обали реке Јордан, где се причестила и прешла у арабијску пустињу.

(Стил)

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas