Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Стручњак са Харварда објаснио у чему је тајна праве среће: Веома је једноставно

Већина нас је убеђена да се срећа и задовољство у животу могу постићи само великом амбицијом. Али ово је погрешна концепција, сматра социолог и истраживач Артур Брукс, професор на Универзитету Харвард.

1716988078_shutterstock_144487549.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

- Многи људи мисле да ће, када стекну неке вештине и добију оно што желе у животу, све бити у реду, али то је грешка, логична заблуда коју у мојој области називамо пристрасношћу дестинације - рекао је он. Пристрасност дестинације је погрешно веровање да ће трајна срећа доћи када постигнемо успех, достигнуће или испунимо циљ.

Ево неколико примера достигнуц́а за која људи верују да им доносе задовољство и срец́у о којима сањају:

  • добро плац́ен посао или финансијска стабилност
  • венчање
  • куповина куц́е
  • губитак тежине

Без обзира на то које је ваше коначно одредиште, Брукс каже да морате избегавати пристрасност дестинације и прихватити промене и еволуцију да бисте били истински срец́ни. У ствари, напредак је сегмент који нас мора усрец́ити, а не његов крајњи производ.

На крају, али не и најмање важно, циљ није срец́а јер то није дестинација, вец́ путовање. Начин на који постајемо срец́нији има мало везе са оним што се дешава изван нас, али више са оним што се дешава унутра.

Да бисте добили више задовољства у свом животу, Брукс каже да би срец́у требало третирати као „инвестициони портфељ“ и дати приоритет овим областима:

  • вера и филозофија живота
  • породица
  • заједнице и пријатељи
  • смислен рад

Међутим, ниједна од ових ствари нас сама по себи не може учинити срец́ним, оне се допуњују и постоје у хармонији, преноси Сенса.хр.

(Блиц жена)

БОНУС ВИДЕО

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas