· · Коментари: 0

Ствари које никако не смете да позајмљујете: Према ФЕНГ ШУИЈУ са њима одлази срећа и новац

Према фенг шуи филозофији неке сври не треба да делите са другима

1681210401_profimedia-0168590789.jpg
Фото: Профимедиа

Према фенг шуи традицији, верује се да се предметима могу пренети извесна осећања или енергетске вибрације, или привући свађе и несреће у кућу. Зато треба бити опрезан са позајмљивањем и поклањањем ствари из куће, као и личних предмета.

Позајмљивање новчаника као и ташне сматра се веома неповољним у фенг шуију. Ово се повезује са одливањем новца и неочекиваним трошковима. Уколико имате луксузне делове гардеробе, то се односи и на њих.

Ма колико да је уобичајено да неке пријатељице позајмљују једне другима одећу, у фенг шуију се то не практикује. Саветује се да редовно прегледате и сређујете своју одећу као и да избацујете оно што не носите и у чему се не осећате више лепо.

Међутим, такве комаде не треба позајмљивати, већ наменити од срца особи којој ћете их поклонити. Мада се подразумева да ћете одећу опрати, испеглати и зашити, ако је то потребно, и онај који поклон прима треба да је опере.

Саветује се да је потопи у хладну воду у којој је растопљена шака соли, држи у њој око пола сата, а затим испере.

Исто треба да урадите и ако купујете неку одећу у продавницама са половном гардеробом – „сецонд-ханд“ радњама.

Није добро позајмљивати другима своје папуче, верује се да то може да донесе муке на послу, застој у професионалном напредовању. Ако не волите да гости ходају по кући у ципелама, набавите неколико пари најтањих папуча, налик оним хотелским, које бисте могли да им понудите чим стигну.

На крају, фенг шуи каже да ником не треба позајмљивати сат. Кад га вратите на своју руку, с њим ћете довући и сву лошу енергију која можда мучи особу, нарочито ако је она у некој лошој фази.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.