Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

СВЕТИ СИСОЈЕ је ЗАШТИТНИК ДЕЦЕ: Уколико данас нисте стигли да урадите ОВО, имате још увек времена

Српска Православна Црква данас обележава дан Светог Сисоја, заштитника деце који помаже у невољи и тужним тренуцима.

1626722875_sisoje.png
Фото: Принтскрин/Јутјуб/Православље
Oglas

19. јул је дан Светог Сисоја, свеца који важи за заштитника деце. Због тога га посебно поштују мајке, јер га дозивају кад год им је потребна помоћ у некој невољи око детета.

Многе мајке практикују да посте седам дана пред овај празник да би се причестиле, а овај "седмодневни пост" је неписано правило којег се почиње придржавати све већи број мајки јер се верује  да ће тако њихови малишани бити здрави и да ће их у животу пратити срећа.

По старим обичајима, ако пада киша на данашњи дан треба пустити децу да покисну, јер ту воду "шаље" Свети Сисоје како би деца што здравија порасла.

Старији такође сматрају да је Свети Сисоје највећи прогнитељ свих ђавола који нападају децу, па се због тога верује да деца могу остати и ноћу напољу, јер сви демони беже и крију се.

Ко је био Свети Сисоје?

Преподобни Сисоје Велики био је родом из Мисира у данашњем Египату и ученик Светог Антонија.

Тешким трудовима над самим собом толико је укротио себе, да је би кротак и незлобив као јагње. Зато му је Бог дао велику благодат, да исцељује болеснике, изгони нечисте духове, и мртве васкрсава.

Током живота проглашен је као исцелитељ и чудотворац, па су многи долазили код њега по савет и лек, јер се веровало да Бог исцељује кроз њега. Сисоје је живео у пустињи шездесет година.

Овог свеца поштују и католици.

Данашњи дан у црквеном календару није обележен црвеним словом.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas