Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

УШТЕДИТЕ НОВАЦ према саветима финансијских стручњака: Три начина за брзу уштеду

Знање како уштедети новац, изазов је за многе људе са високим зарадама

1680526784_shutterstock_1239446029.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Са ужурбаним начином живота проналажење равнотеже између потрошње и штедње није нимало једноставно.

Због високе инфлације и све већих трошкова, ово не пада лако ни онима са високим примањима. Ипак, када је у питању финансијски успех, један од најважнијих корака који можете предузети је да имате план штедње.

Одвајање новца сваког месеца подиже вам већу финансијску сигурност и даје вам финансијски мир. Уштеда новца може бити одличан начин да осигурате подршку током неочекиваних догађаја, као што су губитак посла или болест. Осим што имате фонд за хитне случајеве, уштеда новца вам такође помаже да приуштите веће куповине, попут аутомобила или новог дома.

Постоје паметне стратегије које можете применити како бисте уштедели више новца без жртвовања свог животног стила:

Поставите финансијске циљеве

Штедња новца може да се осећа као један од најизазовнијих и најзастрашујућих задатака, посебно ако то није нешто што сте учили да радите. Међутим, један од највећих мотиватора за уштеду новца је имати мерљиве финансијске циљеве, било да штедите за одмор из снова или ваш пензиони фонд.

Постављање циљева и прилагање временског оквира вам даје конкретан циљ на којем треба да радите и структуру колико да издвојите сваког месеца. Стварање финансијских циљева претвара уштеду новца од посла у узбудљив изазов. Можда чак и сами себе изненадите колико брзо постижете те циљеве!

Можете циљати на одређену уштеду сваког месеца или покушати нешто амбициозније, као што је одлагање половине бонуса који добијете од посла сваке године. Ако имате конкретне циљеве, моћи ћете да пратите свој напредак и да останете на правом путу са својим планом штедње. Ови циљеви вам такође дају подстицај када времена постану тешка; ако постигнете свој циљ, наградите се нечим малим, али значајним.

Аутоматизујте своју штедњу

Један од најједноставнијих начина да уштедите новац без додатног напора је да подесите аутоматске трансфере са вашег текућег рачуна на посебан штедни рачун. На тај начин никада нећете морати двапут да размишљате о томе да одложите додатни новац сваког месеца, што ће постати део ваше рутине. Поред тога, ако сте у искушењу импулсивних куповина, поседовање новца на другом налогу отежава приступ њему када вам није потребан.

Стављање штедње као приоритета у вашем буџету може учинити сву разлику у постизању финансијске независности. Замислите своју аутоматску уплату штедње као само још један од ваших рачуна који треба да платите. Преобликовање плаћања на овај начин уклања стрес и кривицу због бирања између плаћања рачуна или уштеде новца - пошто је то већ решено! Ова мала промена у начину размишљања може да подстакне боље финансијске навике тако што ће обезбедити да се уштеде увек дешавају, без обзира шта се дешава у животу.

Инвестирајте мудро

Паметно улагање је један од најбољих начина да људи са високим зарадама зараде свој новац даље и увећају своје богатство током времена. Улагање у акције или заједничке фондове може обезбедити потенцијалне поврате и пореске олакшице у зависности од тога где се држе. Одвојите мало времена да истражите које опције би вам могле одговарати и запамтите да улагање не захтева огромне суме новца. Мале количине могу направити разлику током времена.

Суштина је да паметне штедише знају да уштеда новца није само смањење, ради се о проналажењу креативних начина да максимизирате оно што већ имате. Постављање финансијских циљева, аутоматизација трансфера на штедне рачуне и мудро улагање су сјајни начини да људи са високим зарадама уштеде више данас без жртвовања свог животног стила сутра. Имајући на уму ове савете, бићете на добром путу ка финансијској сигурности.

                                       Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas