Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Уколико можете да решите ових 6 ЗАГОНЕТКИ, ви сте јако интелигентна особа

Да ли можете да их решите?

1661935509_brain-g4f3802239_1920.jpg
Фото: пиxабаy
Oglas

Логичке загонетке један су од најефикаснијих начина да развијете вештине свог размишљања и интелигенцију, пише „Бригхт Сиде“.

Необични задаци су као „мождана гимнастика“ која је корисна за све. Сада можете да тестирате своју логику и пажњу следећим загонеткама:

1. Седам сестара у колиби

Седам сестара се налази у колиби и свака од њих ради нешто. Прва чита роман, друга прави палачинке, трећа игра шах, четврта решава укрштене речи, пета пере одећу, а шеста залива биљке.

Шта ради седма сестра?

2. Крађа ципела

Један младић наследио је две фабрике у којима су се производиле веома лепе женске ципеле. Све је ишло добро док није приметио да запослени краду те лепе ципеле за своје жене и девојке. И није било шансе да ухвати икога од њих!

Какву је одлуку донео младић како би смањио број украдених ципела?

3. Мачка и миш

Када је напољу киша, мачка је у соби или у подруму. Када је мачка у соби, миш је у рупи, а сир у фрижидеру.

Ако је сир на столу и мачка у подруму, онда је миш у соби.

Сада је киша и сир је на столу.

Где су мачка и миш?

4. Колико бедрених костију имате?

На једном испиту професор је дао студенткињи бедрену кост и питао:

„Колико бедрених костију имаш?“

„Пет“, одговорила је студенткиња.

„Погрешно! Имаш само две бедрене кости“, рекао је професор.

Студенткиња је била у праву. Како је то могуће?

5. Надмудривање владара

Један аутократски владар острва није желео да се ванземаљци настане на острву. Желео је да изгледа као прави монарх па је направио закон. Према том закону, свака особа која жели да се усели на острво, мора да потпише изјаву од које ће зависити њен живот.

Изјава гласи: „Ако ванземаљац каже истину, биће упуцан. Ако слаже, биће обешен.“

Шта ванземаљац треба да каже како би надмудрио владара?

6. Попуните празнину

Маја је Робертова кћерка. Роберт је …… Мајиног оца.

Одговори:

1. Седма сестра игра шах с трећом.

2. Власник је наредио да једна фабрика производи само леве ципеле, а друга само десне.

3. Судећи према задатку, мачка би могла да буде на два места: или у соби или у подруму. Мачка не може да буде у соби јер сир није у фрижидеру, већ на столу. Тако да је мачка у подруму. Знамо да је сир на столу и мачка у подруму. То значи да је миш у соби.

4. Студенткиња је била трудна. Она је рачунала своје две бедрене кости, две бедрене кости свог детета и ону једну коју је држала у руци.

5. Ако ванземаљац каже: „Осуђен сам на вешање“, он ће надмудрити владара. Ако је то истина, владар мора да га упуца. То није истина. Ако није истина, мора да га обеси. То би значило да је он рекао истину. Дакле, изјава „Осуђен сам на вешање“ ванземаљцу би спасила живот.

6. Роберт је ИМЕ Мајиног оца, преноси Клиx.ба.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas