Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
светац

Верници данас славе пренос моштију СВЕТОГ ИГЊАТИЈА БОГОНОСЦА: Није црвено слово, али ове послове треба да избегавамо

Српска православна црква и њени верници данас обележавају празник посвећен преносу моштију Светог Игњатија Богоносца

1644505565_c4a2e83a106626d38440814b1aaeb8aba7595b1b.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Свети Игњатије Богоносац био је светитељ из 1. века. Главно празновање овог свеца је 2. јануара, а данас црква обележава пренос његових часних моштију из Рима, где је умро мученичком смрћу, у Антиохију, где је раније био архијереј.

Свети Игњатије Богоносац

Назван је Богоносац зато што га је, према предању, као малога, Исус држао у рукама.

Био је ученик Светог Јована Богослова и епископ у Антиохији. Док је био на овој функцији улагао је много труда и напора у ширењу хришћанства. Први је увео антифонски начин појања у цркви – певање са две певнице тако да, кад појање на једној страни престане, на другој почиње.

Прочитајте још: Тест који у секунди открива да ли сте ПОД СТРЕСОМ: Одговор не можете сакрити (ФОТО)

Игњатије је још за живота постао познат као свети човек. Вест о њему и његовом раду је стигла и до цара Трајана. Позвао га је у Рим како би био проглашен за сенатора, али тек ако принесе жртву многобожачким идолима. Игњатије царев предлог није прихватио, а онда је био окован и бачен лавовима. Према предању, лавови су га растргли.

Пренос моштију Светог Игњатија Богоносца сматра се даном када се никако не раде тешки послови.

Свети Игњатије се сматра заштитником праведника и оних који страдају због својих убеђења и зато што су различити од других."

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas