· · Коментари: 0
СПЦ

Верници данас славе Светог апостола Јуду: Изговорите ове РЕЧИ да вам помогне светитељ КОЈИ ЈЕ ПОЗНАВАО ХРИСТА

Српска православна црква и верници данас славе светог апостола Јуду, једног од дванаесторице апостола.

1593675557_Depositphotos_208884194_s-2019.jpg

Свети апостол Јуда био је један од дванаесторице апостола, из племена Давидова и Соломонова. Родитељи су му били Саломија и Јосиф, касније обручник Пречисте Ђеве Марије. Он није онај Јуда који је издао Исуса, а познат је и као Левије и као Тадеј.

Прочитајте још: Срби хрле у манастир код Крушевца: У њему живи само монах Јаков, а због онога што ЧУВА верници се УВЕК ВРАЋАЈУ

Поред Исуса, имао је три брата од којих је најзнаменитији био Јаков и то због тога што је једини од њих четворице добровољно дао део наслеђеног имања Исусу. Јаков је касније назван братом божјим, а Јуда је себе називао братом Јаковљевим, јер је због својих ранијих грехова - невера, завист и небратољубље, мислио да није достојан да буде назван братом божјим.

Фото: Депозит

Свети апостол Јуда имао је велику ревност за Господа Христа и горео је од жеље да сав свет спозна Христа и да верује у њега да би добио спасење.

По вазнесењу Господа Исуса Христа на небо, свети апостол Јуда кренуо је у свет да проповеда јеванђеља. Ширио је хришћанство с почетка у Јудеји, Галилеји, Самарији, Идумеји, затим у Арабији, Сирији и Месопотамији, а можда и у Персији.

Прочитајте још: "Сине, она је умрла пре 7 година": Повезао девојку до центра Неготина, сутрадан сазнао БОЛНУ ИСТИНУ

Многе напоре и патње поднео је свети апостол Јуда док је  обраћао народе вери у Христа и изводио их на пут спасења. У таквим крстоносним подвизима стигао је и до Араратске покрајине, где је многе одвратио од идолопоклонства и привео их  Христовој вери.

Како су хришћани, а нарочито проповедници хришћанстава, тада били сурово прогањани и уништавани од стране власти, и свети Јуда, као и други апостоли, у једном је трену ухапшен и дуго мучен на страхотне начине. На крају су га многобошци разапели на крст и изрешетали стрелама. Тако је завршио свој подвиг свети апостол Јуда.

Прочитајте још: Код Милене је дошао поп, чуло се ВРИШТАЊЕ И ДЕМОНСКИ СМЕХ: Нишлија испричао како му је ћерку запосео ЂАВО (ВИДЕО)

Да вам помогне светитељ који је познавао Христа и својим очима гледао његова чуда, данас изговорите ове речи: Видећи те као Христовог рођака, о Јудо, и као храброг мученика, свештено те хвалимо, јер си обмане демонске разорио и веру сачувао: Зато данас свесвету успомену твоју празнујемо и опроштај грехова твојим молитвама задобијамо.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.