Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како да боље и лакше заспите? 5 САВЕТА ЗА КВАЛИТЕТНИЈИ САН

Како да побољшате сан?

1657877391_bruce-mars-s8PTWCu5maQ-unsplash.jpg
Фото: Унспласх
Oglas

Савремени начин живота често доводи до недостатка квалитетног сна. Технологија, повећана употреба интернета и већа могућност комуницирања са свим деловима света у било које време довела је до одузимања времена које проводимо спавајући или одмарајући. То са собом носи одређене последице. Константан недостатак сна може утицати на здравље, радну енергију, расположење али и саму лепоту. Одавно је познато да нема бољег козметичког препарата од доброг и редовног сна.

Ово је 5 савета како да ваш сан учините квалитетнијим и тиме побољшате свеукупно здравље организма.

ОСВЕТЉЕЊЕ

Јако светло утиче на интензиван импулс на наше очи, које се даље шаље у кору мозга и чини да наша будућност и пажња буду повећани. Зато је потребно да светла буду пригушена или потпуно искључена. Ваша спаваћа соба мора деловати умирујуће, да би се лакше опустили. Такође, уколио немате ролетне, саветује се да набавите драперију уз завесу. Драпреија би требало да буде од довољно густог и тамног платна, како би онемогућила пробијање светлости у собу.

ПРОСТОРИЈА СПАВАЋЕ СОБЕ

Веома је важно да као и цела кућа и спаваћа соба буде уредна. Чули сте и сами да је неред у кући, неред у животу. Потребно је да дозволите простору да дише. Сан као и будђење у миришљавој и уредној соби додатно ће утицати на целодневно расположење.

Прочитајте још: Грешка која може имати фаталне последице: Кардиолози сваке године упозоравају колико ова наизглед безазлена ситуација може бити штетна по вас

ПАЛЕТА БОЈА

Користите топле и хладне нијансе за спаваћу собу. Као и светлост, јарке и интензивне боје шаљу импулсе и тешко је опустити се уз њих. Да бисте повећали осећај удобности и опуштања потребно је да соба буде у неутралним бојама.

ЕЛЕКТРОНСКИ И ДИГИТАЛНИ УРЕЂАЈИ

Препоручује се да ТВ екран, лаптоп, мобилни телефон или другу врсту електронског уређаја избацимо из собе док спавамо. Разлог томе је што је све чешће у употреби плаво светло као и ЛЕД екрани који су јако штетни за човечији вид. Поред штетности по вид, ова врста светлости утиче лоше и на поризводњу мелатонина, хормона који је одговоран за сан.

ПОЛОЖАЈ И БАЛАНС

За бољи осећај избалансираности покушајте да кревет поставите увек узглављен уз зид и то тако да са узглавља гледате ка соби, прозорима и вратима. Тако ћете бити опуштенији.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas