· · Коментари: 0
НЕПЛОДНОСТ

ОЧАЈНИЦА и још четири врсте биљака помажу код неплодности: Ово је СПИСАК рецепата

Број парова који имају проблема са започињањем трудноће на природан начин све је већи, што стерилитет сврстава међу највеће проблем данашњице. Најчешћи узрок је хормонски дисбаланс који настаје као последица стреса.

pair-3798371_1280.jpg

За решавање проблема неплодности парови најпре треба да се обрате лекару. Поред тога, могу се обратити и природи која такође нуди добра решења против овог проблема - чајеве који женама могу помоћи да затрудне.

Прочитајте још: Руси "одлепили" за гардеробом од КОПРИВЕ И КОНОПЉЕ: Тканине спречавају РАК КОЖЕ, а верује се да постоје и друга лековита својства

Мацина трава

Здравац Фото: Депозит

У народу је раширено мишљење да мацина трава или очајница помаже код зачећа у случају неплодности жена. Потребно је помешати 200 грама мацине траве, по 100 грама хајдучице и вирка и по 50 грама боквице и здравца. Прелити литром кључале воде пет супених кашика ове биљне мешавине. Промешати, поклопити посуду и оставити да одстоји сат времена. Чај процедити и пити током целог дана у малим гутљајима. Током менструалних дана правити паузу.

Пије се месец дана сваки дан.

Уколико се чај пије због неплодности, треба га пити константно, сваки дан током месец дана након чега се прави пауза од месец дана па се затим поново пије још месец дана, и тако све време док не наступи трудноћа. Након тога се конзумација чаја прекида.

Вирак Фото: Депозит

Вирак

Поред изразитих антиупалних својстава ова биљка улази и у састав женских чајева, нарочито за спречавање крварења ван менструације и за побољшање плодности. Кашичицу суве биљке треба прелити са 250 мл вреле воде и оставите да одстоји десет минута, па процедити. Препоручују се две шољице чаја дневно.

Пију чај жене које нису на хормонској терапији.

Поред овог чаја једна кашичица вирка се може помешати са по једном кашичицом зеленог чаја и коприве, а затим се преле са 200 милилитара кључале воде и остави да одстоји 15 минута. Дневно се пију две шоље овог чаја, под условом да нисте на хормонској терапији.

Здравац
Као и вирак, здравац се користи у чајним мешавинама за побољшање плодности жена. Обично се меша са мацином травом, по 50 грама уситњене биљке мацине траве и 50 грама уситњеног здравца. Једна кашичица ове чајне мешавине се прелије са 200 милилитара вреле воде, па се напитак остави непокривен да одстоји 10 минута. Затим се процеди и пије једном дневно.

Малина

Лист малине је изузетно препоручљива биљка за одржавање здраве трудноће, јер побољшава рад репродуктивних органа и храни и његује тело. Једна-две супене кашике лишћа малине прелију врелом водом, оставе 20 минута, па процеде. Лишће малине се може мешати и са копривом, црвеном детелином и наном. Чај од лишћа малине не требате пити уколико сте у претходној трудноћи имали побачај.

Прочитајте још: Ову украсну биљку сте сигурно видели у парковима, али нисте знали да лечи - јетру!

Лаванда

Ова биљка доприноси бољој циркулацији и добра је за нагле промене расположења које се везују за менструални циклус код жена или хормонске дисбалансе. Са лавандом се праве мешавине етарских уља. Пре употребе етарско уље обавезно разблажити у одговарајућем биљном уљу, рецимо лешника, слатког бадема, макадамије, јојобе, сусама. Масира се доњи део стомака (подручје јајника и материце) и на тај начин повећава прокрвљеност тог подручја, затим унутрашња старна бутина, доњи део леђа. Масажа се изводи свакодневно, све до очекиване овулације

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.