· · Коментари: 0
МОЋ ПРИРОДЕ

Уклоните ПЕРУТ уз помоћ младе КОПРИВЕ: Ово је рецепт за лосион који ће вам тражити сви!

Коприва је једна од најкориснијих лековитих биљака.

1618056020_kopriva.jpg
Фото: Депозит

Понекад, у потрази за решењем наших здравствених проблема, заборавимо на то, да нам је природа већ дала све потребно за здравље и да су нам да дохват руке природни и бесплатни лекови.

За здравље косе врло је добра тинктура коју је лако направити од корена коприве. Тинктура је показала веома запажене резултате у борби са перути, док коса постаје густа, мекана и сјајна.

Кад би људи схватили, колико је ова биљка лековита, садили би само коприве. Сви делови коприве – стабљика, лишће, корен и цвет – имају лековита својства.

Коприва је јако корисна за болести крвних судова, нпр. Биргерове болести. Многе особе би могле избећи ампутацију ноге, ако би почеле са купком од коприве на време. Сваки грч, било где да се појавио, указује на лошу циркулацију. Код таквих симптома препоручује се купка са копривом.

Купка се такође препоручује код коронарне болести срца. Уђите у каду и окупајте подручје срца топлим чајем од коприве. Док то радите, нежно масирајте подручје срца.

Чај од коприве не само да одлично гаси жеђ, него освежава и отклања умор. За ишијас, артритис, лумбаго и неуритис у рукама и ногама потребно је лагано ударати захваћено подручје са свеже убраном копривом.

Сушена коприва се може набавити у продавницама здраве хтане. Свежу младу коприву можете убрати у пролеће. Што је млађа и свежија коприва, јача су и њена лековита својства. Најбољи ефекат се постиже ако се чај не попије одмах, него се помало пијуцка. Чај од коприве не треба заслађивати, јер он нема неугодан укус. По жељи, чају се може додати мало камилице или менте.

Лосион против перути и опадања косе сачините сами

100г коприве кувати на тихој ватри 20 минута у пола литра дестиловане воде, затим додти 25гр камилице и оставити 8 сати да стоји.Течност затим оцедити и додати јој 200 гр винског сирћета. Овај лосион утрљавати у корен косе свако вече. Резултати неће изостати.

За оне који желе у свој јеловник да уврсте коприву ево и рецепта за чорбу која ће бити права благодет за ваш организам.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.