Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ

Научници пронашли "АХИЛОВУ ПЕТУ" РАКА: Постоји НАЧИН да се заустави раст канцера?!

Научници су открили "Ахилову пету" рака, која побуђује наде у проналаску начина за његово излечење

1601388031_doktori.jpg
Фото: депоситпхотос
Oglas

Ова "врата" омогућавају хемикалијама да улазе и излазе из ћелије. Експеримент се радио на мишевима, а агресивни тумори, смањивали су се остављајући ткиво неозлеђеним.

Прочитајте још: НАУЧНИЦИ пронашли да су људи са овом КРВНОМ ГРУПОМ отпорнији на КОРОНА ВИРУС

То је постигнуто блокирањем протеина названих "комплекси нуклеарних пора" - великих канала који регулишу проток у и из ћелијског командног центра. Професор Максимилиано Д Ангело, са Института за медицинска открића у Калифорнији, изјавио је да "Комплекси нуклеарних пора су "врата" кроз која сви материјали пролазе да би омогућили приступ језгру ћелије. Будући да ћелије карцинома брзо расту и деле се, требају и да стварају више комплекса нуклеарних пора од нормалних ћелија.

- Наша студија је прва која је стварањем и блокирањем ових "нуклеарних врата" показала да можемо селективно да убијамо ћелије карцинома.

Тумори расту и шире се - или метастазирају - транспортом молекула кроз нуклеарне поре, а објављена студија је спречила тај процес. Техника професора Масимилијана, циља само на подељене канцерогене ћелије, чинећи је безбедном за људе

Његов тим, трансплантирао је ћелије "хуманог" тумора неспособне да формирају комплексе нуклеарних пора у лабораторијске глодаре. Коришћене су три различите врсте - меланом, леукемија и рак црева - за које се зна да се посебно ослањају на ове „капије“.

Фото: деспоситос

Научници су открили да су сви мишеви имали мање туморе - и спорији раст. Наши налази пружају важан доказ концепта да би овај приступ могао довести до нове врсте лечења карцинома, што би могло бити посебно корисно за агресивне или метастатске карциноме који се тешко лече. "Сада је показано да приступ делује, истраживачи и покушавају да пронађу лек који може да блокира стварање комплекса нуклеарних пора.

Прочитајте још: ЕЛИКСИР МЛАДОСТИ ПОСТОЈИ! Откривен молекул који продужава живот

- Поред тога што ће једног дана помоћи људима са тешким лечењем карцинома, предвиђамо да би се овај експеримент могао користити за спречавање резистенције на лекове, што се дешава када тумори усвоје својства да се одупру терапији - рекао је Професор Масимилијан. Рак је друго највеће убице на свету - иза кардиоваскуларних болести. У 2018. години одговоран је за 9,6 милиона смртних случајева.

Прочитајте још: Пазите на ДЕЦУ! Ово су ДВА СИМПТОМА корона вируса који се јављају код НАЈМЛАЂИХ

На глобалном нивоу, отприлике један од шест смртних случајева је последица рака. Већина се јавља у земљама са ниским и средњим приходима.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas