· · Коментари: 0
ПРЕЉУБА

Ако сте заљубљени у кума поставите себи само једно питање

Кумови су као рођаци, па када се баш ту догоди превара последице су не сагледиве.

1615209447_Depositphotos_262046544_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

Већ само по себи неверство је својеврсни аларм за оба партнера, а још ако се догоди у кругу пријатеља, оно одзвања много гласније и дуже, тако да га сви добро чују.

Прочитајте још: Жена која се жртвује постане ДОСАДНА, а пажљив мушкарац је млакоња! Где је средина?

- Ово неверство чини другачијим то што је преварена особа, поред партнера или партнерке, изгубила још и пријатеља или пријатељицу. Зато у том троуглу неверство најтеже пада управо превареним особама - каже Данка Ђукановић, психотерапеут.

Када партнер примети?
Чак и када партнери примете и интуитивно осете да нешто није у реду, често поричу да је то истина. На тај начин њихов ум почне да их Партнерима је лакше да поверују да нешто с њима није у реду, да умишљају, не примећују добро, него да се суоче са оним што се стварно дешава...
Ту се губи и партнер и пријатељ!

Оваква превара се најлакше скрива ако партнер или партнерка који варају имају послове са непредвиђеним радним временом због честих путовања, састанака, прековременог рада и слично. Могу да користе пословни пословни телефон када се дописују. Када су код куће, поруке шаљу из купатила.

У друштву користе само њима знане шифре...

Користе се одласци до супермаркета или тржног центра како би се видели. У друштву употребљавају шифре или фразе које за њих имају посебно значење.

Како се разоткрију?

Погрешна реч, претерано дотеривање...

- Партнери разоткрију превару уз помоћ интуиције, лажи у којима су ухваћени или их о тајном односу обавести неки други пријатељ или члан породице који је сазнао, деца пријаве чешћи долазак пријатеља, партнер се посебно дотерује када треба пријатељ/пријатељица да дође, несмотрена изјава, промена понашања у друштву љубавника/љубавнице које се често може видети као "чудно" - каже психотерапеут

Прочитајте још: Мушкарци пошаљу 15 ПОРУКА дами која им се свиђа. Шта мислите, колико порука напишу ЖЕНЕ?

- Према искуству из праксе, прељубници су у стању да крију овакав однос понекад и неколико година. Када се овакве везе разоткрију, обично се завршавају разводом брака или прекидом везе без повратка и помирења. Дакле, тешко је да се настави заједничко дружење и да се врати изгубљено поверење. Када је у питању превара "изван круга" пријатеља, помирење је понекад могуће - истиче Ђукановићева.

Дупла превара Фото: Депозит

Уколико код себе препознамо да нам се неко из круга кућних пријатеља допада, како то да обуздамо?

Прочитајте још: Изглед ПАЛЦА открива какви сте у вези, а ево шта вам ЛИНИЈА ЉУБАВИ показује (ВИДЕО)

- За почетак, важно је да то препознамо и признамо себи уколико је то случај. Потом, освестимо шта нам се конкретно свиђа код нашег пријатеља/це, а шта нам недостаје код нашег партнера. Након тога, важно је да радимо на побољшању нашег партнерског односа. Помаже нам и када сагледамо које су све последице уласка у везу са пријатељем. Можда је у питању тренутна рањивост или нешто што се дешава у нашем партнерском односу - напомиње Ђукановићева.

Ако вамс е допада пријатељ, запитајте се шта вам се не допада код партнера?

Последице овакве преваре сви трпе, а уколико преварена особа нема развијене психолошке механизме одбране или неопходну унутрашњу и/или спољашњу подршку, може да постане депресивна.

Прочитајте још: Три разлога зашто је ваш ПРВИ ДЕЈТ био и ПОСЛЕДЊИ

- Друштво се обично повлачи и распада, јер ни другим људима није лако да буду у овој непријатној причи. Деца пате и губе поверење у друге одрасле људе. Понекад ово искуство утиче и на њихове изборе и животе тако што у одраслој доби постају сумњичави према пријатељима својих партнера, посебно ако ово искуство нису адекватно обрадили као деца - закључује психотерапеут.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.