Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Чест случај: Психолог објашњава зашто игноришемо да са нашом везом нешто није добро

Сви желимо ту искрену љубав за цео живот, па у сваком партнеру желимо то и да препознамо. Тако нам се дешава да игноришемо црвене заставице које указују да са нашом везом ипак нешто није у реду

1665915021_people-ged9e9cb67_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Проналазимо оправдања и чинимо то са добрим намерама у покушају да задржимо позитиван поглед на свог партнера.

Ако игноришете црвене заставице, можда ћете имати проблема са поверењем у своју интуицију?

Према Хилари Силвер, психотерапеутом, интуиција се може дефинисати као осећај истине у ситуацији.

- То је наше читање између редова. Ваше емоције су ваш највећи извор мудрости о томе ко сте. Ваш емоционални свет вам говори све што треба да знате - објашњава она за Тхе Лист.

Прочитајте још: Брачни саветник открива разлоге због којих људи варају: Препознајте проблем

 Према њој ми смо научени и обучени да имамо негативан однос према својим осећањима, често слушајући деструктивне фразе. Због тога можете да имате тенденцију да се плашите осећања и емоција и почнете да их искључујете. Шта се дешава када то урадите?

- Интуиција је ваша емоционална реакција на нешто што доживљавате. То је ваша истина. Ако игноришете своју истину, сваки пут ћете да имате анксиозност. Због тога можете да почнете да се осећате као да не можете да верујете себи или сопственим одлукама - почињете да одбацујете своја осећања према потенцијалном партнеру. Иако можда можете да осетите да вам је неверан, почињете да превазилазите своје емоције и развијате изговоре - истиче др Хилари. 

Тако да, може да се закључи да ми желимо везу, а раскид би значио да смо сами, што избегавамо.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas