Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Четири грешке које треба да избегавамо на првом састанку: Некада треба пружити и другу шансу

Упознавање потренцијалног партнера може да буде стресно.

1687098959_e2612778c68482dd77e8d25a05157bb05345957e.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Некада, иако већ неко време разговарамо са том особом, први излазак може да буде непредвидив што код многих људи изазива нервозу.

Али без обзира на све неизвесности и трему излазак је начин да упознате свог будуц́ег партнера. Психолози зато саветују како треба да се понашамо како бисмо све оно непријатно свели на минималне мере.

Четири највец́е грешке које треба знати и избегавати на првим састанцима

Несвесност ваших намера

Без обзира на то да ли тражите озбиљну везу или не, обично је од помоц́и да разумете своје личне намере како бисте имали продуктиван први састанак.

- Важно је да знате шта тражите пре забављања како бисте могли да пазите на ствари које се не поклапају. Ако ваш партнер тражи нешто озбиљно, а ви не, то може бити знак да обоје нисте компатибилни у том тренутку. И обрнуто. Упознавање захтева заједнички напор за обе укључене стране, тако да је важно да будете искрени према себи (и свом партнеру) о томе где се налазите у процесу упознавања - саветује Вале Окераи, саветника за ментално здравље за Бридес.

Упознавање са неким због кога вам је непријатно

Верујте својим инстинктима и будите свесни у којим сценаријима се осец́ате пријатно или несигурно.

Стално трагате за негативним

Под "негативима", психолог не мисли на то да буде опрезан у погледу потенцијалних незгода које би се могле догодити, али напомиње да "ако стално тражите нешто што није у реду са неким, нац́и ц́ете то и уопште нец́ете бити присутни на састанку. Изласци захтевају да будете отворени за упознавање нове особе, и иако неке ствари можда нису „исправне“ у вашим очима, то не значи да је генерално погрешно. 

Одмах отписујете потенцијалног партнера

Према Окераију, пре него што у потпуности одлучите да неко није за вас, размислите о томе да будете отворени за други састанак пре него што пребрзо донесете било какве коначне закључке.

- Мислим да је тешко упознати некога на једном састанку. Заиста познавати некога значи комуницирати с њим више пута. Ако је ваш први састанак био досадан, покушајте да одете и на други састанак да видите да ли нешто искри. Знаћете да сте барем покушали.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 


 


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas