Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Да ли је други брак успешнији од првог? Ево шта кажу истраживања

Према статистичким подацима, више од 45% разведених људи се поново одлучује за брак

1698660532_shutterstock_344075921-1-.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Више од 60% жена и 40-45% мушкараца кроз неко време после развода поново стају на луди камен.

Али, хајде да анализирамо да ли је други брак успешнији и јачи него први.

Психолошка истраживања показују да је други брак успешнији и скоро увек јачи од првог, а то се дешава  због неколико фактора:

1. Када је у питању први брак обично су то две младе и неискусне особе. Они су непомирљиви, нису спремни на уступке и нису спремни да прихвате навике партнера. Млади парови се често воде само емоцијама, што доводи до колапса њиховог брака. Одлука да се други пут одлуче за брак је добра јер су људи искуснији, имају избалансиран став и толерантнији су према својим партнерима.

2. Често се овај корак, брак, олако схвата у младости. Приликом избора партнера за будуц́и брак, људи који су прошли кроз развод, погледају своје одлуке без журбе. Они добро размотре аргументе за и против и доносе зреле одлуке.

3. Од великог значаја је и старост партнера. Када особе имају 30-35 година почињу да осец́ају потребу за породицом. Они схватају вредност породице која ће бити њихова тврђава. Жене у овом узрасту схватају вредност љубави, у стању су да је изразе. Мушкарци се уморе од честих промена партнера и траже миран дом, где се од њега нец́е очекивати подвизи.

Важно је да схватите да посматрате вашег партнера  као целину, која има много предности, али постоје и недостаци. Будите флексибилни и избегавајте непотребне свађе. Боље да се браните ц́утањем у право време, него да клевец́ете једни друге офанзивним и потпуно непотребним речима. Не плашите се комплимената и похвала. Нека ваш супружник осец́а да га цените. Стрпљење је кључ за успешан брак. Ви, такође, нисте савршени, тако да је толеранција неопходна у браку када се ради о недостацима вашег партнера.

Запамтите да добро расположење може спасити безизлазну ситуацију. "Осмех, господо, осмех!".

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas