Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
ПРИЈАТЕЉСТВО

Да ли може да опстане ПРИЈАТЕЉСТВО НАКОН СЕКСА? Ово је одговор!

Пријатељство и страст могу да иду заједно, али само под одређеним условима. Стога вам у наставку откривамо када секс са пријатељем може нарушити ваш однос, а када га може додатно учврстити.

1606988455_Depositphotos_183010170_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Уколико имате дилему да ли да се упустите у сексуалне односе са пријатељем јер се плашите да ће то покварити ваш однос, прво треба да знате да постоје различите врсте пријатељства, баш као што постоје и различите врсте секса. Како бисте избегли кајање, прво размислите о следећим питањима.

Да ли је секс необавезан или планиран?

Разлика између необавезног и планираног секса је огромна, баш као што је и разлика између последица које повлаче са собом.

До необавезног секса може да дође потпуно непланирано, и то у разним околностима – након што сте мало више попили на журци, у тренутку када сте били тужни и рањиви због раскида са партнером и слично.

Прочитајте још: Тело вас упозорава: Ако сте дуго БЕЗ СЕКСА приметићете знакове

Но, уколико до њега дође, не треба да правите превелику драму око тога. У том случају, секс обично нема превелики утицај на пријатељски однос двоје људи. Оно што је најважније у том тренутку јесте да искрено и отворено попричате о томе што се десило, не мењајући однос једно према другом.

Ствар договора
Иако многи тврде да након секса више нема пријатељства, у пракси се показало да за многе парове (и пријатеље) овај модел сасвим добро функционише. Једино што је битно јесте да је то оно што обоје желите и да сте ок у вези са том одлуком.

Уколико је, са друге стране, реч о сексу о коме је једно од вас, или чак обоје, дуго маштало, постоји могућност да ту ипак говоримо о нечем другом, што је више од пријатељског односа… Но, уколико нема љубави и повезивања на другим нивоима, то може бити проблем…

Прочитајте још: Ево колико би требало да ТРАЈЕ идеалан секс!

Како је реч о чистој страсти, велика је вероватноћа да ће се секс поновити, а на вама је да размислите да ли желите да упловите у такву страствену романсу, у којој не постоји емотивна конекција.

Када секс са пријатељем може да наруши пријатељство?

Фото: Депозит

Постоје ситуације у којима секс између пријатеља може драстично да утиче на њихов однос, и чак промени понашање једне особе према другој. То је често проблем у случају необавезног, односно непланираног секса.

Прочитајте још: ЗА УСПЕШНУ ВЕЗУ: Здрав однос са партнером је НАЈВАЖНИЈИ, а постигните га на следећи начин

Оно што је кључни проблем у овом случају јесте то што више не можете једно друго да гледате на исти начин. Тај осећај посрамљености може озбиљно да наруши ваш однос.

У случају да једна особа схвати да је заљубљена, а друга не, пријатељству је крај.

Када секс може да учврсти ваш однос?

Шта каже статистка?
Једна америчка студија недавно је дошла до резултата да од 300 испитаника само 20% њих никада није имало секс са пријатељем. 80% испитаника није се суочило ни са каквим последицама по пријатељство, док је чак половина њих након тога упловила у романтичну и стабилну везу. За крај, 76% испитаника изјавило је да је секс са пријатељем додатно учврстио њихов однос.

Иако ово није тако чест случај, секс међу пријатељима може сасвим лепо да функционише, али само уколико је реч о пријатељству које траје довољно дуго. Но, да не буде забуне, није битно само то колико дуго се познајете, већ и каквог је квалитета ваш пријатељски однос.

Прочитајте још: ИСТРАЖИВАЊА ПОКАЗАЛА: Тајна срећног брака је у ОВОМЕ!

Врло је важно да се добро познајете, да поштујете једно друго и да сте узајамно искрени и отворени. Само под овим околностима имаћете солидну базу која ће вам помоћи да лакше хендлујете секс и све згоде, односно незгоде које се на том путу догоде… У супротном, боље је да на секс заборавите.

Да закључимо – секс са пријатељем јесте могућ, али само уз велики опрез. Зато размислите о свему овоме добро, да не буде после да вам нисмо рекли.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas