Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Да ли су везе са великом разликом у годинама осуђене на пропаст? Ево шта кажу нова истраживања

Разлика у годинама - вечита тема када је у питању љубав

1675946331_shutterstock_1163832796.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Која је идеална разлика у годинама и да ли је велики јаз у добар или не? Ово су питања на која не постоји јасан одговор јер смо сви различити, али дефинитивно је да је у неким периодима живота ово мање или више важно.

Везе са великом разликом у годинама

Како разлика у годинама расте, чини се да постоји све већа количина оклевања. Један од начина на који се може утврдити колика је разлика у годинама у вези идеална је „правило седам“. Према Товардс Дата Сциенце, ова формула за "друштвено прихватљиве старосне разлике" укључује дељење година старије особе на пола и додавање броја седам.

Дакле, према овоме, ако имате 40 година, "не би требало да излазите" са неким млађим од 27 година. Ако сте млађа особа у вези, иста формула функционише за одређивање. Наравно, ова формула је само један од резултата истраживања. Друштво је прилично подељено по питању тога да ли су разлике у годинама заиста важне у вези.

Да ли веза има будућност?

Утврђивање које су старосне разлике здраве, а које су разлог за забринутост може бити прилично субјективно. Многи људи покушавају да оправдају разлике у годинама јер је старија особа спорије одрастала или је млађа особа зрела за своје године. Иако је емоционална компатибилност важна, главни проблем са већим разликама у годинама често се своди на различите циљеве у животу.

Дељење очекивања са вашим партнером је од суштинског значаја за сваку здраву везу, али је вероватно још важније када постоји значајна разлика у годинама. Са значајном разликом у годинама долазе и генерацијске разлике. Пар ће морати да прихвати да нису одрасли гледајући исте телевизијске емисије или чак користећи исту технологију. Постоје одређени аспекти живота сваке особе који неће бити исти за другу особу, али то не значи да је веза осуђена на пропаст. То може да буде и начин да се међусобно повежете.

Уз зрелост, заједничке интересе, међусобно поштовање и отворену комуникацију, чак и односи са деценијама између њих могу да напредују, пише Тхе Лист..

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas