Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ДЕСЕТ питања која треба да поставите ПАРТНЕРУ НА ПОЧЕТКУ ВЕЗЕ: Психолог покренуо расправу на мрежама (ВИДЕО)

Видео овог психолога на ТикТоку постао је виралан

1676459221_dzef.png
Фото: ТикТок/принтсцреен/тхерапyјефф
Oglas

Психолог који се прославио на ТикТоку видеом о томе шта не треба радити када се заљубите, поново је подигао прашину на мрежама.

Овог пута терапеут Џеф открио је којих 10 питања треба да поставите партнеру на почетку сваке везе, али наравно, уколико је особа вољна да о томе прича, и те теме јој не наносе бол.

Такође, психолог истиче да следећа питања не треба да поставите ако нисте спремни да чујете одговоре.

1. Како се завршила ваша прошла веза

Како каже, веома је битно да слушате каквим тоном ће вам одговорити на ово питање - да ли им је повређен его, да ли су испали жртва у том односу, да ли су и даље изнервирани или криве искључиво другу страну за све.

2. Како се ви "допринели", односно учетвовали у раскиду прошле везе

Ако истичу и свој део кривице у свему, то је добар знак, каже Џеф, и додаје да никад једна страна не може бити 100 посто крива. Међутим, уколико особа пребацује потпуно кривицу на оног другог, те да не постоји ништа што су они урадили, а да је лоше, то је прва црвена заставица. Како каже, само може да се нада да особа са којом сте уопште и може да прихвати да нешто не може увек неко други бити одговоран за све, јер ако је то случај - бежите. Овакав тип везе веома се брзо и лако претвара у праву ноћну мору и емотивну манипулацију.

3. На које ствари се ваш бивши/бивша највише жалио када сте ви у питању

"Врло су велике шансе да ћете бити љути на свог садашњег партнера због истих ствари које су нервирале његове бивше", каже психолог и истиче да је увек добро знати овакве ствари на време како бисте знали да ли можете да их толеришете или не.

4. Какве обрасце у везама сте до сада имали

Џеф каже да нас углавном привлаче људи на основу потреба које су неиспуњене у нашим животима, и управо је то оно што прави патерне, односно обрасце у нашим везама који нас прате из односа у однос.

5. Шта сте највбише волели код својих бивших

Психолог каже да је ово сјајан начин да завирите у то шта сте волели у односу, шта вам је пријало и на који начин сте се конектовали са својим партнером.

4. Какве патерне у везама сте до сада имали

Џеф каже да нас углавном привлаче људи на основу потреба које су неиспуњене у нашим животима, и управо је то оно што прави патерне, односно обрасце у нашим везама који нас прате из односа у однос.

5. Шта сте највбише волели код својих бивших

Психолог каже да је ово сјајан начин да завирите у то шта сте волели у односу, шта вам је пријало и на који начин сте се конектовали са својим партнером.

6. Који бивши/бивша су били најбоље за разговор о тешким темама и зашто

Како тврди, ово је начин да видите какве обрасце има када је у питању комуникација о тешким темама. Да ли избегавате конфликте или се супротстављате. Да ли решавате проблеме или их гурате под тепих. Уколико особа са којом сте каже да није ни са једном особом могла да прича о ономе шта га мучи, велике су шансе да то неће моћи ни са вама.

7. Да ли углавном остављате или вас остављају

Идеално би било да је однос пола-пола, јер ако сте са неким ко је најчешће остављан, углавном значи да није баш све онако како вам је представљено. Такође није ни добро ако само они остављају, јер то може да значи да скачу "са особе на особу" без да се суоче са проблемима и реше га.

8. Колико личите на његовог/њеног бившег партнера/партнерку

Овде се долази до одговора да ли су са вама прекинули неки образац или га настављају, што се, наравно, ослања и на претходно постављена питања.

9. Да ли волите да се дружите са бившима или не

Неки људи не воле да имају ишта са својим бившим партнерима, чак и када се растану на миран начин. Ово јесте опционо, али је ове ствари добро знати.

"Ја волим да останем у добрим односима са бившима, али можда то вама неће бити прихватљиво", каже Џеф, ипак, добро је знати да могу да остану у нормалним односима са људима који су им некада били битни.

10. Зашто си био/била сингл

Како Џеф каже, ово последње питање нема толико ни везе са њиховим бившим момцима или девојкама - али "зашто си сам/сама", и ту поново долазимо до оног што је важно - да ли пребацују кривицу на друге људе, да ли изигравају жртву, да ли преузимају одговорност за оно за шта су били одговорни у прошлости или само воле да су некад сами неко време док не наиђе права особа.

@тхерапyјефф 10 qуестионс то аск yоур неw партнер абоут тхеир паст релатионсхипс. #тхерапy #релатионсхиптипс #релатионсхипадвице #датинг #лове ♬ оригинал соунд - ТхерапyЈефф

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas