· · Коментари: 0

''ИМАО САМ АФЕРУ СА КОМШИЈОМ, А ОНДА МИ ЈЕ ЊЕГОВА ЖЕНА ПОСЛАЛА ПОРУКУ'': После овог ништа више није било исто!

Љубавне афере су веома тешка тема сама од себе, а када је реч о геј афери ожењеног човека- ситуација уме да буде још незгоднија

1681826808_shutterstock_1522522502-komsije-svadja-prevara.jpg
Пхото: Схуттерстоцк

"Порука је дошла као гром из ведра неба. Писало је: "Колико је трајала твоја афера са мојим мужем?" Захтевала је да зна.

Увек сам се питао колико она зна... Зашто се тек сада суочава са мном након толико година? Немам никакву комуникацију са њеним мужем (зваћу га Мајкл), више од пет година.

"Најмање што можеш да урадиш је да ми одговориш искрено, с обзиром на то шта си урадио," стигла је и друга порука.

Да ли ме то оптужује да сам њеног мужа "преобратио" у геја? Да сам уништио њихов брак?

Никад никоме нисам причао о афери коју сам имао са њеним мужем. Превише тога је било ризично. Не за мене, јер ја сам био слободан мушкарац за кога су сви знали да је геј. Мајкл је с друге стране био одан породични човек, са двоје деце који је волео своју жену.

Био ми је комшија и нисам га заводио, иако сам од њега био старији двадесетак година.Наша афера није била изненадни пламен, више је личила на лагано тињање ватре. Почела је полако и трајала неких пет година.

Мајк није био једини ожењен човек са којим сам био у вези. Али увек су то били мушкарци жељни секса на једно вече, док је Мајк био некако другачији.

Били смо суше супротности: ја сам био уредник једног часописа, а он столар. Ја волим уметност, а он спорт. Док сам ја одећу куповао у скупим бутицима, он је облачио оно што му је при руци.

Једне ноћи, док су његова жена и деца била одсутна, дошао је код мене да гледамо филм. Пошто је ценио старе ствари направљене од дрвета, показао сам му стару кутију за накит од моје баке. Била је донета из Немачке. "Прелепа је. Немој никад никоме да је даш," рекао је нежно прелазећи прстима по њој.

Редовно је одлази код мене да ми поправи неке ситне ствари. Једном је недељу дана реновирао моју кухињу.

Били смо пријатељи неколико година, пре него што смо постали љубавници. Са својом таласастом црном косом, изразито плавим очима и густим црним трепавицама, Мајк није имао појма колико је секси. Недостатак сујете само је још више наглашавао његову привлачност. Једном сам га натерао да обуче мој црни смокинг, када је његова жена инсистирала да иду на неку прославу. Кунем се да је изгледао као Џејмс Бонд.

Мајк би долазио код мене након што би његова жена и деца заспали. Гледали бисмо утакмицу, јели кокице.

Дозволио сам Мајку да свој алат остави код мене на тераси јер није имао довољно новца да изнајми радионицу. То је значило да сам га виђао сваки дан.

Фото: Схуттерстоцк

Било је неких очигледних знакова да се бори са својом сексуалношћу. Као на пример када је отишао на порно геј сајт да види како то геј мушкариц "раде". Признао ми је да га је на факултету прилачио један колега студент, али да никад није отишло даље од тога.

Обично му је требало неколико пива да би се отворио. Загрљај на мом тавану једног дана променио је све.

Чак и након што је наша веза постала физичка, Мајку је требало неколико месеци да се осећа пријатно док се љубимо. Познавао сам неке парове, стрејт, геј, који су пристали на отворен брак или везу, али под условом да се њихов партнер не љуби са другима. Секс је пријатно искуство, али љубљење је лично и веома блиско.

Имао сам педесет година и често сам ноћима био код куће.

Нисам добро познавао Мајкову жену, иако смо били комшије. Она није била друштвен тип. Књиге, деца, мачак и баштованство били су њена страст.

"Шта ако сазна за нас?", питао сам Мајка.

Био сам преварен у неколико веза, тако да сам знао какав је то осећај.

"Не бринем се о томе. Она није конфликтна личност. Пре неко вече ми је рекла да је уморна и предложила ми да дођем код тебе, да се дружимо," рекао је опуштено.

"Шта је мислила тиме?"

"Нисам сигуран," одговорио је.

У неком моменту сам сам себе убедио да је његова жена сасвим сагласна са овим "добросуседским односима". То ми је олакшало савест. Осим тога, нисам намеравао да јој украдем мужа.

Иако никоме нисам причао о Мајку, наша заједничка комшиница са којом сам годинама био близак, схватила је све. Могла је да чује Мајка који долази и одлази из мог стана, шкрипу кревета.

"Мајк је добра особа," рекла ми је. "Помажеш му да нађе своје право ЈА. Не би требало да осећаш кривицу због тога."

Никад нисам имао децу, нити сам то желео, али Мајкова деца су ми прирасла за срце. Чувао сам их често током распуста. Водио их на часове пливања, куглање, гледао цртани са њима...

Мајк се увек мучио да састави крај с крајем. Ипак, деци је увек давао оно што се не може купити новцем: пажњу и љубав. Научио их је да играју хокеј, да возе ролере, водио би их на излете... Његова жена никад није хтела да иде са њима...

Позајмио сам Мајку и његовој жени капару за куповину куће. Било ми је драго што сам могао да урадим нешто за њега и његово породицу. Његова супруга је направила план плаћања, па је новац редовно враћала.

Мајк је свој алат пребацио у подрум нове куће где је отворио радионицу. Упркос томе, редовно је свраћао.

Не знам тачно када је између нас све срушено, али знам касних ноћних посета није било. Мајк је једноставно нестао без поздрава. Моји телефонски позиви су остали без одговора. Блокирао ме на Фејсбуку. Никад се нисмо свађали, једноставно - све је нестало.
Очајнички тражећи одговор, урадио сам нешто храбро или глупо, али назвао сам његову жену: "Шта се десило са Мајком? Зашто ми се не јавља?"

"Немам појма, он те никад не помиње," рекла је.

Тада сам одлучио да реално сагледам на чему сам. Требала ми је нека права веза, дечко са којим смем да се држим за руке, одем у биоскоп...

Требао ми је неко ко ће увек бити ту крај мене...

Онда сам једног поподнева, четири године касније, видео Мајка. Док сам ја шетао пса у једном парку, он је бацао фризби са синовима. Угледавши ме, дотрчао је до места где сам стајао.

Скинуо је качкет са главе и рекао: "Почињем да седим..."

Ћутао сам.

"Жао ми је," рекао је рукујући се са мном. "Заиста ми је жао."

"Хајде, тата," повикали су његови синови и Мајк је отрчао назад, код њих.

Коначно сам добио своје објашњење. Његови синови су постали младићи који су били довољно стари да схвате неке ствари. Требало је да предвидим овај сценарио.

Познавао сам неке геј мушкарце који су имали децу, жене... Питао сам их зашто су се венчавали, а одговор је био: "Желео сам породицу. Хтео сам децу..."
Нисам хтео да одговорим на поруку Мајковој жени. Мислио сам да је он тај који све треба да јој објасни, а не ја.

Али морао сам да сазнам шта се дешава, па сам му послао поруку.

"Пролазим кроз гадан развод. Одлучио сам да коначно будем искрен према себи. Морам да будем оно што јесам. Рекао сам јој за нас. Она тебе криви за све. Желела је да зна са колико сам мушкараца био. Рекао сам да постојиш само ти, и то је одувек била истина," написао ми је.

"Сваки пут кад прођем поред твоје зграде, помислим на тебе. Недостајеш ми.."

"И ти мени недостајеш," одговорио сам. "Да ли твоји синови знају?"

"Рекао сам им, они су сасвим ОК са тиме," рекао је.

"Био си им сјајан отац," написао сам.

"Сада си ме расплакао," одговорио је.

Позвао сам га и причали смо дуго. Рекао је да има неког мушкарца са којим се виђа. Нисам хтео да му кажем како ми је то засметало. Имао сам и ја нови живот, али опет, нада је остала.

Недавно сам куповао неку боју за паркет. На паркингу ми је притрчао продавац и дао ми свој број телефона уз речи: "Ако ти треба било шта, позови ме! Али, било шта!"

Пошто сам видео бурму на његовој руци, рекао сам: "Али ти си ожењен?!" Он је само слегнуо раменима. Узео сам папир и бацио га у најближу канту за смеће.

Изгледа да сам научио лекцију....

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.