· · Коментари: 0
брак

ИСПОВЕСТ МУШКАРЦА ПОСЛЕ РАЗВОДА: Ових 20 грешака ме је коштало брака

Савети овог тек разведеног мушкарца учиниће да се поново заљубите у свог супружника. Јер оно о чему он говори је права суштина брака.

1608799515_Depositphotos_44759419_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Можда не бисмо очекивали да ће разведени мушкарац давати добре савете о томе како треба бити добар муж, али овај је прошао кроз толико тешкоћа да зна за шта је вредно да се неко бори.

Ево његових савета за брак које би волео да су му рекли раније: 

- Након што сам изгубио жену коју сам волео и брак који је трајао скоро 16 година, ево савета за које бих волео да ми их је неко раније рекао: 

1. Никада немој да престанеш да се удвараш. Никада немој да престанеш да изводиш своју жену. Никада немој да узмеш своју жену здраво за готово. Када си је питао да ли ће се удати за тебе, обећао си да ћеш јој чувати срце и чувати брак. То је најважније и најсветије благо које ће ти икада бити поверено. Она је одабрала тебе. Никада немој то да заборавиш, и никада немој да будеш лењ кад је љубав у питању. 

2. Штитите срце. Као што чувате њено, тако чувајте и своје срце. Волите једно друго, волите - наравно - и друге око себе, нарочито блиске људе, али треба да постоји посебно место у твом срцу где нико не сме ући осим твоје жене. Нека увек буде спремно да је примиш и позовеш унутра и немој никада да допустиш да неко или нешто заузме то место. 

Фото: Депосит

3. Заљубљуј се изнова и изнова и изнова. Стално ћеш се мењати. Ниси иста особа која си био када сте се венчали и за пет година нећете бити иста особа која сте данас. Промена ће доћи и у томе морате поновно одабрати једно друго свакодневно. Она не мора остати са вама, и ако се не бринете о њеном срцу, она може дати то срце некоме другоме или га потпуно затворити и можда га нећете више никада добити назад. Увек се борите да добијете њену љубав као што сте то чинили кад сте јој се удварали. 

4. Увек види оно најбоље у својој жени. Фокусирај се само на оно што волиш. Оно на што се фокусираш биже све јаче. Ако се усредсредиш на оно што ти смета, само ћеш видети оно што ти смета. Ако се усредсредиш на оно што волиш, бићеш обузет љубављу. Фокусирај се толико да више не видиш ништа осим љубави. Не сумњај -  ти си најсрећнији мушкарац на свету баш зато што ти је ова жена супруга. 

Прочитајте још: ОСВЕСТИТЕ СЕ: Неколико ЗНАКОВА који вам показују да сте у ЛОШОЈ вези

5. Ваш посао није да је мењате или поправљате… ваш посао је да је волите онакву каква је, без очекивања да ће се икада променити. И ако се промени, волите оно што постане, било да је то оно што сте желели или није. 

6. Преузмите потпуну одговорност за своје емоције. Није посао ваше жене да вас чини срећним и не може вас направити тужним. Одговорни сте за проналажење властите среће и кроз то ваша радост ће се пренети на вашу везу и љубав. 

7. Никада немојте окривити своју жену ако сте фрустрирани или љути на њу, то се догађа јер изазива нешто у вама. То су ваше емоције и ваша одговорност. Када осетите те емоције, узмите времена да се вратите садашњости и погледате унутар вас и схватите шта је то у вама што тражи да буде излечено. Осетили сте привлачност према овој жени јер је она била особа која је најбоље активирала ваше ране из детињства на најболнији начин да их можете излечити…Када излечите себе, више нећете бити изазвани њом и питаћете се зашто сте икада били. 

8. Када је тужна или узнемирена, није ваш посао да је поправите, ваш посао је да је загрлите и дате јој до знања да је у реду. Нека зна да је чујете и да је она важна и да сте ви стуб на који се увек може наслонити. Женски дух је склон промени и емоцији као олуја, њене емоције ће долазити и одлазити и ако ви останете снажни и не осуђујете, она ће вам веровати и отворити вам своју душу…

Прочитајте још: За ДЕВЕТ ДАНА може да вам се догоди НАЈВЕЋА ПРЕВАРА - ево о чему се ради

Немојте бежати када је узрујана. Останите присутни и снажни и дајте јој до знања да не идете нигде. Слушајте шта у ствари говори иза речи и емоција. 

9. Блесавите се заједно… не будите тако озбиљни. Смејте се. Насмејте и њу. Смех чини све друго једноставнијим. 

10. Свакодневно испуните њену душу. Научите њене језике љубави и специфичне начине да се она осећа важном и лепом.

Фото: Депосит

Питајте је да направи попис од 10 ствари због који се осећа вољеном и запамтите те ствари и нека вам буде приоритет да се сваки дан осећа као краљица. 

11. Будите присутни. Дајте јој не само своје време, него и пажњу, вашу пажњу и душу. Учините шта год је потребно да рашчистите мисли у својој глави, тако да кад сте са њом - да сте потпуно са њом. Понашајте се према њој као да је ваша најдрагоценија особа на свету. Што у ствари и јесте. 

12. Будите спремни поново да је заводите својом мужевном присутношћу, освојите је својом снагом. Нека се растопи у своју женствену мекоћу док зна да вам може потпуно веровати. 

Прочитајте још: Шест женских "мана" које мушкарци просто обожавају!

13. Немојте да будете лоши… и такође не бојте се да будете један. Правићете грешке, као и она. Покушајте да то не буду огромне грешке и учите на њима. Не морате бити савршени, само покушајте да не будете превише глупи. 

14. Дајте јој простора. Жена је тако добра у давању и давању и понекад је морате подсетити да одвоји време за себе. Понекад ће одлетети из гнезда и наћи оно што храни њену душу и ако јој дате тај простор, вратиће се с новим песмама за певање… (у реду, мало сам превише поетичан овде, али разумећете суштину. Реците јој да узме времена за себе, поготово ако имате децу. Потребан јој је тај простор да би се обновила и поновно усмерила и да нађе себе након што се изгубила у послуживању вас, деце и света.) 

Потребна је храброст да у потпуности волите.

15. Будите рањиви… Будите спремни да делите своје страхове и осећања и да признате своје грешке. 

16. Будите у потпуности транспарентни. Ако желите да има поверења, морате бити спремни да делите све… поготово оне ствари које не желите делити. Потребна је храброст да у потпуности волите, да у потпуности отворите срце и пустите је у унутра када не знате хоће ли јој се свиђати оно што нађе… Део те храбрости је допустити јој да вас воли у потпуности, вашу таму као и светлост.

Прочитајте још: Да ли знамо која је тачна ДЕФИНИЦИЈА

Спустите маску… Ако се осећате као да морате носити маску испред ње и бити савршени све време, никада нећете доживети потпуну димензију онога каква љубав може бити. 

Фото: Депосит

17. Никада немојте престати да растете заједно. Устајала бара шири маларију, поток је увек свеж и хладан. Нађите заједничке циљеве, снове и визије и радите према њима. 

18. Не брините се превише око новца. Новац је игра, нађите начине да заједно радите као тим да би сте победили. Никада не помаже када се суиграчи свађају. Пронађите начине како да уравнотежити снаге обе особе за победу. 

Прочитајте још: ОПРЕЗ! Не постоји савршен брак, али преко ОВИХ 5 ствари нико не прелази

19. Опростите одмах и фокусирајте се на будућност радије него да носите тежину из прошлости. Немојте допустити да вас историја држи као таоца. Држање прошлих грешака, које сте направили или ви или она, јесте попут тешког сидра за ваш брак и спречаваће вас да напредујете. Опроштај је слобода. Одрежите сидро и увек изаберите љубав. 

20. Увек изаберите љубав. Увек изаберите љубав. Увек изаберите љубав. На крају, ово је једини савет који вам је потребан. Ако је ово водеће начело, према којем одабирете све изборе, не постоји ништа што ће претити срећи вашег брака. Љубав ће увек издржати.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.