Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРЕВАРА

Истраживање открива: Погледајте партнера и сазнајте да ли вас вара

Недавна студија која је утврдила да би један гест могао показати да вам је партнер неверан.

1617629894_couple-1329349_640.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Касно појављивање без објашњења, избегавање телефонских позива или избегавање постављања питања могу бити знаци да вас важна особа вара. Али можда постоје и неке физичке особине које би вас могле навести да ће ваш партнер вероватно залутати. Према недавном истраживању објављеном у часопису "Адаптиве Хуман Бехавиор анд Пхисиологи", одговор на питање да ли је вероватно да ће ваш партнер преварити можда није у његовом телефону или е-пошти, већ у гласу.

Прочитајте још: Шта свађе откривају о вашој вези?

Истраживачи који стоје иза недавног извештаја, објављеног у октобру 2020. године, спровели су метаанализу којом су испитивани снимци гласа 865 учесника у три низа података, укључујући 550 жена и 315 мушкараца. Анализирали су сваки снимак према њиховој основној фреквенцији (Ф0), која мери перцепцију висине гласа, као и случајеве варања од стране учесника који су сами пријавили, преноси Бест Лифе.

Резултати су показали да, иако два скупа података нису показала никакву корелацију између висине гласа и историје варања, један је открио да су и мушкарци и жене са дубљим гласовима вероватније пријавили да су варали своје друге особе у прошлости, као и да су имали већи број случајних сексуалних партнера који нису били део успостављене везе. И још једну црвену заставу коју бисте требали послушати.

Прочитајте још: Жене на сајту за упознавање признале: Мушкарци са пивским стомаком су привлачни!

Претходно истраживање које је спровео аутор студије др Кристофор Шилд, показало је да су жене могле тачно да предвиде тенденције варања мушког говорника на основу висине гласа. Поред тога, ова недавна студија открила је да су жене ниже мушке гласове рангирале као мање атрактивне, али исто није пронађено код мушкараца који оцењују привлачност жена. Као резултат тога, аутори студије сугеришу да дубљи гласови могу бити знак који жене користе да би процијениле да ли ће мушкарац вјероватно варати или не како би избјегле емоционалне трошкове уплитања у неверну другу.

Ово није прва студија која повезује тон нечијег гласа са његовом склоношћу ка искорачењу изван њихове везе. Слично истраживање објављено у часопису "Персоналити анд Индивидуал Дифференцес" у септембру 2020. године испитивало је везу између мушких вокалних карактеристика и њихове верности бележећи гласове 116 мушкараца и 145 жена како би се одмерила њихова висина. Истраживачи су затим учесницима дали упитник који су сами пријавили и који је питао колика је вероватноц́а да остану верни својим партнерима на скали од један до седам.

Прочитајте још: Шта омиљена ПОЗА у кревету говори о вама: Људи који воле позу "пса" сушта су супротност од "мисионара"

Иако није било јаке корелације између гласовних тонова жена и неверства, налази су показали снажну корелацију између дубоких мушких гласова и вероватноће варања.

- Овај резултат може сугерисати да мушки глас и развој неверства код мушкараца имају исту биолошку основу, односно да на њих утиче ниво тестостерона - приметили су аутори студије

Аутори студије истичу да су други налази повезали "мушке особине" са повећаном перцепцијом привлачности и већим бројем сексуалних партнера, што би их могло довести до неверства у везама. Слично томе, истраживање из 2019. године објавило је часопис "Роиал Социети Опен Сциенце" који је анкетирао хетеросексуалне особе и затражило од њих да на фотографијама процене црте лица 189 одраслих особа да ли ће бити неверни или не. Имали су 293 мушкарца и 472 жене да процењују слике жена, а 299 мушкараца и 452 жене процењују слике мушкараца, оцењујући их на скали од један до 10 у погледу вероватноће за коју су мислили да свака особа вара. Поред тога, у претходним истраживањима, они са фотографија извештавали су да ли су варали или "преварили" партнера од некога другог. Њихове фотографије такође су већ оцењене као атрактивност, неповерљивост и колико су мушке или женствене изгледале. Након увида у оцене и корелационих информација, резултати су показали да су и мушкарци и жене тачно идентификовали неверност код мушкараца на слици и открили су да је истакнута карактеристика колико су мушки изгледали.

- Оцењивачи су тачно просуђивали неверност са лица мушкараца користећи мушкост лица, добро утврђени сигнал склоности усвајању краткорочних стратегија парења - закључили су аутори.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas