Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

КАКО РЕАГУЈЕТЕ НА ПРЕЉУБУ? Стручњак открива 3 најгоре ствари које можете да урадите

Пре него што донесете одлуку кад сазнате да вас је партнер преварио, обратите пажњу на савете стручњака

1712482377_8489454151dd0ac74981fbc165fa97eb4dac5db2.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Стручњаци кажу да је прељуба траума. Понекад је потребно и две године да се превазиђе јер обично за резултат има губитак поверења. Може да се одрази и на здравље, па да доведе до губитка килограма или узимања лекова. То је стање које захтева третман, иситчу психотерапеути. Тренутак када сазнате за превару, може да буде кључан за то како ћете се поставити у новој ситуацији. Стручњак за односе Марти Клајн, открива које су три најгоре ствари које можете да урадите:

Доношење великих одлука

"Нико не би требало да доноси велику одлуку када је стварно узрујан. Ипак, упркос томе, људи свакодневно у агонији доносе разне важне одлуке. Чим сазнају за превару, кажу да одмах желе развод и одмах морају да кажу деци, не могу себи да помогну, па чак и одмах зову партнера или партнерку те друге особе. Уместо тога, одвојите време за размишљање и стабилизацију својих осећања пре него што кренете у било какве веће одлуке. Такође, не објављујте такве информације на друштвеним мрежама", објашњава Клајн.

Коришћење интернета за проналажење подршке

"Невера може да буде толико дестабилизујућа, да изневерени често траже објашњење које би им помогло да је разумеју. Постоји много страница на којима људи износе своје проблеме, а које не помажу. Често могу да учине супротан ефекат, а то је да преваренима буде још теже због коментара који остављају", каже Клајн.

Тражење подршке од оних који су у сличној ситуацији

"Покушајте да не тражите савет од оних који се и сами боре, јер то може да утиче на ваше емоције. Разумљиво је да ћете након преваре имати питања о партнеру. Међутим, то је једна од најгорих реакција покретање 'истраге', барем када је реч о информацијама на које нисте спремни да знате", упозорава Клајн.

(Мондо)

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas