Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ко више вара, жене или мушкарци? Ево шта кажу истраживања

Варање се односи на кршење правила или договора у вези упуштањем у романтичне или интимне афере с неким ко није ваш партнер. То укључује бити емоционално или физички повезан с неким изван везе на начин који узрокује издају или нарушава поверење

1693041419_shutterstock_1513147820.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Варање може имати различите облике, укључујући флертовање, пољупце или одржавање емоционалних веза изван граница договорених унутар везе. Међутим, различити људи могу дефинисати варање на различите начине.

Варање је чешће у љубавним везама него у браку. Од сексуалне до емоционалне преваре, постоје различити облици варања, а често је повезано с избегавањем привржености или избегавањем обавезе, а не само с глађу за сексуалним фантазијама.

Док истражујемо компликовани свет веза, једно прастаро питање наставља да одјекује: ко вара више, мушкарци или жене? Често се сматра да мушкарци имају јаче сексуалне жеље у поређењу са женама. Због тога људи могу да верују да су мушкарци склонији варању у озбиљним везама. Међутим, базира ли се ово уверење на стварности или је само заблуда? И шта се тачно уопште рачуна као варање? Ако сте још увек збуњени око тога ко је више неверан у моногамним везама, заронимо одмах у то како бисмо схватили игра ли пол кључну улогу у питањима издаје и поверења, преноси Пинквилла.

Жене често емоционалне афере виде важнијима од сексуалних, док мушкарци то могу да их виде другачије. Међутим, без обзира на перспективу, било који облик невере може знатно наштетити дугорочној вези. Будући да појединци могу имати различита мишљења о варању, важно је имати отворене расправе о томе шта двоје партнера очекују од емоционалне везе. Будите јасни око својих циљева и намера од самог почетка ваше романтичне везе. Оно што се једној особи можда не чини значајним, другој може бити врло важно.

С увођењем друштвених медија и онлајн платформи, могућности за повезивање с другима су се прошириле, утичући на начин на који људи комуницирају изван својих односа. Дакле, варање је данас чешће него у прошлости. Али, када се тражи одговор на питање колико је превара честа у вези, тешко је навести јасан одговор или бројку.

На овакво понашање могу утицати различити фактори, као што су уверења и очекивања појединца од везе, њихова отвореност за успостављање веза на друштвеним мрежама или културни фактори. Такође, ситуације попут промене ставова према везама, промена очекивања и индивидуалних околности играју улогу у обликовању учесталости варања. Кључно је узети у обзир ове сложености када расправљамо о томе да ли је варање данас чешћа појава него пре 50 или 100 година.

Варају ли мушкарци или жене више у везама сложено је питање и нема једноставног одговора. Истраживања и статистике могу се разликовати зависно од демографских и других фактора који могу отежати утврђивање који пол више вара. Међутим, према Институту за породичне студије (ИФС), ‘мушкарци су склонији варању од жена, при чему је 20% мушкараца и 13% жена наводно било интимно с неким ко није њихов партнер док су још у браку’. Али, овај однос може варирати у зависности од родног јаза. Између 18. и 29. године жене чешће признају да варају него мушкарци. У свим старосним групама ван овог распона, мушкарци имају тенденцију да пријављују више проценте преваре.

И мушкарци и жене с годинама све чешће признају да варају. Код жена невера досеже највећу тачку у 60-има, након чега се бројке смањују. С друге стране, мушкарци пријављују највећу стопу варања у својим 70-им. Иако бројке падају како мушкарци прелазе у 80-у, пад није значајан.

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas