Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

КОСА ВАМ СЕ БРЗО МАСТИ? Четири трика која вам могу помоћи да она што дуже остане чиста

Ово су четири правила која вам могу помоћи да вам се коса спорије масти

1710504121_1f19427adaa32d3faa0ba165b307195872c79a8f.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Густа, дуга и сјајна коса се добија тако што бринемо о здрављу коже главе, док се шампони и маске које се користите рачунају као само 20% заштите. То не значи да производи нису важни, али изузетно је важно да се поведе рачуна и о другим стварима.

Масна кожа главе може имати много узрока, укључујући унутрашње, због чега понекад осећате да вам ниједан шампон заиста не помаже. Ово су четири правила која вам могу помоћи да вам се коса спорије масти.

1. Одрекните се пржене и брзе хране

Доказано је да прерађена, масна храна, изазива вишак себума и на нивоу коже и на скалпу. Најбоље што можете учинити за своју лепоту, али и за своје здравље, јесте да елиминишете или смањите, колико год је то могуће, конзумацију рафинисаног шећера, хамбургера, пице и друге прерађене хране.

Такође ћете почети да примећујете јасно побољшање ако у исхрану унесете довољно квалитетних протеина, здравих масти, антиоксиданата из воћа и поврћа. Могу вам помоћи суплементи у виду колагена.

2. Уводим неутрални пХ шампон у своју рутину

Већина шампона које волимо јер чине нашу косу тако меком и свиленкастом заправо имају кисели пХ који неуравнотежује власи и може довести до проблема као што су вишак себума или себороични дерматитис. Шампон са оптималним пХ вредности за здравље косе помоћи ће да се избалансира производња себума, а временом коса неће бити толико масна.

3. Третман коже главе салицилном киселином

Дефинитивно наносите серум на кожу, зашто не бисте урадили исто и за кожу главе? Употреба таквог производа може видљиво побољшати здравље косе, балансирајући производњу себума и на тај начин подстичући њен раст. Стручњаци препоручују да након наношења серума нежно масирате кожу главе прстима или четком за масажу, како бисте били сигурни да се ефикасно упија у кожу и да стимулишете циркулацију.

4. Смањите прање косе врућом водом

Врућа вода озбиљно дебалансира кожу главе, што доводи до дехидратације и вишка себума. Пре свега, уверите се да је вода којом перете косу топла, а не врућа. Није вам потребна висока температура да бисте ефикасно очистили косу. Поред тога, када је вода превише врућа, то такође утиче на косу, што доводи до сувог и грубог изгледа, пише сајт Андрееа Раицу.

(Сенса)

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas