Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Месец у години када се већина људи разводи: Постоји више могућих објашњења зашто у том периоду највећи број љубави доживи крах

Статистика је показала да током једног месеца у години највећи број бракова заврши разводом

1693397167_shutterstock_1506863825.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

За вец́ину дешавања на свету постоји време и сезона када се те ствари најчешће одвијају, па тако постоји и време када се повлаче велики потези у везама.

Како се топлији месеци сматрају сезоном дружења, излазака и лагоднијег живота, зимски месеци се, са друге стране сматрају "сезоном веза" због времена које се проводи у затвореном простору, ако имате среће, у мажењу и грејању.

Па које је онда најпопуларније време за развод? Који су то месеци када се људи најчешће разилазе - и зашто?

Према "ФиндЛове", март месец у календару слободно може да се преименује у „месец развода“. На веб-страници која се користи за бесплатне правне информације, пише да је у марту број претрага везаних за развод порастао за чак 50 одсто, преноси "Yоуртанго.цом".

- Иако вец́ неко време размишљају о разводу и предузимају кораке као што је брачно саветовање како би сачували свој брак, многи мушкарци и жене одлажу своје одлуке о захтеву за развод како би избегли додатни стрес током сезоне празника - истиче адвокат из Минеаполиса Марк Охнстад.

То некако и има смисла. Цео живот нам говоре да је сезона празника време када је све "магично" и када се породица окупља. Истина је и да је то време када људи потискују многе проблеме које можда имају како би избегли да покваре празнике свима осталима.

Постоје и други разлози који су окидачи за развод након празничне сезоне. Стрес од тазбине, новчане невоље и изазови у каријери заједно са притиском да се "буде срец́ан" током празничне сезоне могу да доведу до тога да неки мушкарци и жене варају своје супружнике током овог периода.

Према студији о празничној депресији водец́ег брачног терапеута др Бони Еакер Вејл, наводи се да је међу онима који варају своје супружнике чак 56 одсто мушкараца и 42 одсто жена то чини током сезоне празника .

Ове афере углавном доводе до подношења захтева за развод брака након Нове године и зимских празника, од стране супружника који те афере и открију или од стране супружника који су се и упустили у варање и сада желе да прекину брак.

А ако се питате зашто јануар није одмах месец за развод, то је зато што људи и даље желе датум и поклоне за Дан заљубљених.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas