Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Навике пред спавање којих се придржавају сви срећни парови

Веома је важно да проведете неко време са партнером пре него што одете на спавање.

1609871670_Depositphotos_21188847_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Није важно колико времена морате провести заједно - сат времена или само неколико минута. Ако само вас двоје уживате, разговарате и показујете своју љубав, то је све што вам треба.

Прочитајте још: "ЛОНДОНСКИ МОСТ" је знак за УЗБУНУ, а ево какви још ЗАГРЉАЈИ постоје и какву поруку шаљу

1. Искључите звоно на телефону

Зависност од друштвених медија потискује ослобађање окситоцина у вашем телу. Овај хормон је одговоран за емоционалну блискост и везу. Психотерапеуткиња Карол Кереј саветује поштовање једноставног правила: искључите телефоне или их склоните од 21 ч. увече.

2. Заборавите на посао

Покушајте да заборавите на посао и престаните да проверавате своју пословну е-пошту када сте у кревету. Много је боље да то време проведете заједно и одморити се, како бисте сутра могли бити продуктивни на послу. Разговор уз јастуке емоционално повезује парове, помаже вам да заборавите на проблеме и да се осећате опуштено. Избегавајте разговор о послу, финансијским проблемима или било чему другом због чега би се ваш партнер могао забринути.

Прочитајте још: Од свих занимања, своје партнере НАЈВИШЕ ВАРАЈУ жене које раде ово!

3. Идите у кревет истовремено са партнером

Многи парови се не виде по цео дан и имају навику да иду у кревет у различито време. Према психологу Курту Смиту, срећни парови истовремено перу зубе и одлазе у кревет. Помаже им да одрже топлину и интимност своје везе.

4. Следите рутину

Фото: Депозит

Свакодневно поштовање исте рутине пред спавање помаже вам да боље спавате. Док следите познату рутину, ваш мозак прима сигнал приближавања времена за спавање и припрема ваше тело за сан. Ако следите исту рутину заједно са партнером, то ће вашу везу учинити интимнијом и поузданијом.

Прочитајте још: Ова КАРАКТЕРИСТИКА је заједничка свим људима на свету

5. Не свађајте се и не упуштајте се у тешке разговоре

Курл Смит нас подсећа да се трудимо да се не упуштамо у жестоке расправе пре спавања. Борба у кревету никада не помаже да се проблем реши. Поврх тога, обоје ћете теже заспати, а сутрадан ћете се осећати депресивно.

6. Будите сами у соби, без деце

Према психологу Мишелу Винер-Дејвису, једино време када можете да пустите децу да спавају у вашем кревету је када имају ноћну мору. У свим другим ситуацијама ваша спаваћа соба треба да буде ваш приватни простор. Морате имати тај простор за вас двоје да бисте одржали интиму.

7. Не делите кревет са кућним љубимцима

Како је известило истраживање Универзитета у Канзасу, 63% људи који спавају са својим кућним љубимцима не спавају довољно. Ваш љубимац не може да спава током ноћи и често омета ваш сан.

Прочитајте још: Лажи о сексу у које морате престати да верујете

8. Не заборавите на загрљаје и пољупце

Не заборавите да пољубите партнера пре спавања, као и на мажење неколико минута када сте већ у кревету. Ово је врло опуштајуће и изазива позитивне емоције. Психолози су уверени да ако се загрлите док спавате, ваша веза није у невољи.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas