· · Коментари: 0

О чему би требало да размислите пре него што кажете чувено "ДА"?

Када размишљамо о томе да се „смиримо“, понекад се може догодити да пожуримо са таквом одлуком и не размишљајући о потенцијалним лошим исходима

1669626288_shutterstock_550349296.jpg
Фото: Схуттерстоцк

То што можда имате одређене сумње у вези са браком је сасвим уобичајена појава, која је чак и пожељна. Ваш инстинкт је тај који вас наводи да доводите у питање важне ствари којима намеравате да се посветите.

Ни у ком случају не би требало да сабијате те мисли и да се суздржавате да сами себи поставите нека важна питања. Прилично је лако рећи „да“ пред матичаром, али је далеко теже одржати завет и остати у браку. Много је оних који романтизују појам брака размишљајући о гламурозном венчању и меденом месецу, а врло мало оних који су свесни да је стварност другачија.

Да ли га волите оваквог какав је сада?

Многи од нас су у вези са особом коју мисле да могу да промене. Можда размишљате у правцу „он ми се допада, али постоје неке ствари у вези са њим које би требало да се промене“ или „ он има неке стране своје личности које ми се не допадају, али ће се временом променити“. У оба случаја не можете бити у већој заблуди. Људи се не мењају зато што ми то желимо или очекујемо од њих. У већини случајева, особа за коју се удајете остаје каква јесте до краја живота.

Прочитајте још: Пет знакова да сте пронашли СРОДНУ ДУШУ: Психолози сагласни да су ово јасни показатељи да сте упознали љубав свог живота

Да ли заправо само желите да имате гламурозно венчање?

Најбољи савет који вам у овом погледу можемо дати је: ако заиста желите да се удате, организујте журку за шири круг својих пријатељица и обуците неку гламурозну хаљину. Зашто? Из простог разлога што је огроман број девојака опседнут идејом „венчања“. Оно о чему већина не размишља је шта брак представља у ствари. Ако је венчање све што вас у суштини привлачи, требало би још мало да сачекате са одлуком о ступању у брак. Јер иако смо од малена бомбардовани са „срећни до краја живота“, за ту срећу је потребно много више од гламурозног венчања.

Да ли планирате да се удате зато што је "право време" за то?

Можда никад нисте размишљали у том правцу, али чињеница је да је брак „заразан“. Ако се већина ваших пријатеља венчала и на путу је да добије бебу, можда размишљате о томе да је право време и за вас да ступите у брак. Можда им чак помало и завидите јер мислите да је то живот какав желите. Међутим, заиста би било добро да застанете и запитате се: да ли је то оно што желите САДА? Не желите да ступите у брак са неким и обавежете се до краја живота јер то сви око вас раде и стављају вам притисак на леђа да је „време“.

Да ли се удајете искључиво због себе?

У реду, можда сте у одређеним годинама када је брак логичан корак. Ваш пријатељи сматрају да би требало да се удате, а и ваши родитељи су ступили у брак у вашим годинама. Можда вас они и са неодобравањем гледају јер живите и ванбрачној заједници. Такође, могло би се догодити и да сте трудни, па да је удаја логичан корак. Да, постоје бројни разлози које вам друштво може наметнути како би вас навело да се венчате. Међутим, да ли се венчавате због других или због себе? Да ли ви мислите да је он права особа за вас или подлежете притиску околине?

Прочитајте још: Најновија истраживања потврдила: Мушкарцима су НАЈПРИВЛАЧНИЈЕ ЖЕНЕ СА ОВИМ ОСОБИНАМА - Немају везе са изгледом

Да ли су ваше вредности и циљеви заиста усклађени?

Опет истичемо, венчања су забавна, али брак више-мање. Кључни део успеха у браку је усклађивање вредности, циљева и традиција до којих држе две особе. Важно је дакле да будете сигурни у то да делите исте погледе када је у питању ваша будућност. Не желите да маштате о заснивању породице са неким коме је само каријера на памети. Желите да заједно тежите ка истим циљевима. Не би било добро да претпостављате да он жели исто што и ви.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.