Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Оставите ПРОШЛОСТ иза себе: Пет добрих разлога да наставите даље након болног раскида

Ослободите се токсичних људи и веза

1673796917_Foto-Shutterstock-raskid-veze.jpg
Фото: Схуттерсток
Oglas

Раскид љубавне везе представља изазов, терет, доноси бол - посебно ако нисмо преболели особу коју волимо, ако је још у нашем срцу. У периоду када покушавамо да је преболимо,присећамо се успомена, враћамо се назад, верујемо да је то место које нам припада. Постоје односи којим се стално враћамо, враћамо се људима које смо волели, чак иако су нас они издали, повредили или ранили. А онда поново проживљавамо исту бол и разочарање, осећамо се одбачено, издано и повређено.

Прочитајте још: Главни проблем веза и бракова: Решава се лако, али потребно је да схватимо да постоји

Уколико не можете да престанете да размишљате о бившој љубави, прочитајте следеће речи које вам могу помоћи:

1. Зашто одлажете свој лични напредак? Живот је низ нових познанстава која вас уче. Можда би се појавила нека нова познанства, нека особа која вас поштује, цени, подржава, али она не може да вам се приближи. Ви је спречавате у томе. Покушавате да запалите стару искру у вези у којој се не може пробудити истинска ватра љубави. У сваком тренутку живота је важно да освестите - ви заслужујете искрену и праву љубав.

2. Ако нисте успели у трећем покушају, неће успети ни у четвртом. Зашто бисте желели да се вратите некоме ко вас је повредио стотине пута у прошлости? Ово је самодеструктивно и важно је да освестите да поред вас треба да буде особа која вас искрено воли, поштује и подржава. Престаните да верујете да ће се четврти, пети или десети пут нешто променити. Понављање токсичних веза само може додатно да наруши ментално и емоционално стање.

3. Емоционално исцрпљују - Држати у уму константно отворена врата старој вези уопште није здраво. Не можемо путовати кроз време јер прошлост мора остати у прошлости. Оставите то тамо и идите напред. Биће вам тешко да оставите особу са којом вам је било пријатно, али то морате учинити како бисте се ослободили додатне патње.

4. Ако имате ову особу у мислима, показујете своју неспремност да кренете даље - Ако стално држите врата свог живота отвореним за ову особу, ви показујете своју неодлучност и неспремност да кренете даље. Људи око вас то виде, осећају, на тај начин можете од себе одбити нову љубав. Покушајте да избацујете овај однос из мисли, оставите га у прошлости, где му је и место. Фокусирајте се на садашњи тренутак, а не на оно што немате, већ на оно што имате и што вам помаже да постанете боља верзија себе.

5. Схватите да вам не треба токсична особа, нити токсична веза - Очистите свој ум и срце, јер нова љубав вас увек чека на хоризонту. Искористите шансу, прекините све везе са бившом токсичном особом. Опуштајте се, радите на себи, развијајте се, и тако се чистите од емотивног "нереда". Пустите нека ваше срце поново трепери у ритму љубави.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas