Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОВО ЈЕ НАЈВАЖНИЈЕ У БРАКУ: Три особине које имају сви СРЕЋНО ОЖЕЊЕНИ МУШКАРЦИ

Истина је да је брак тежак и да захтева константан рад, труд и компромис, али понекад, чак ни тада нема гаранција. У времену у којем живимо, стопа развода вртоглаво расте, а неки извештаји показују да ће се 40 до 50 посто брачних парова на крају растати. Уз то, стопа развода за оне који се поновно венчају још је већа.

1697877751_1234.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Ипак, није све тако црно. Многи људи уживају у срећним и успешним браковима и везама, а када је реч о мушкарцима, постоје неке особине које деле сви мушкарци који су у срећним везама и браковима. А то је кроз године и године рада с брачним паровима научила породична психотерапеуткиња Фран Валфиш.

Самосвесни су

Способност разумевања и прихватања себе кључна је ставка у сваком браку. Као прво, када је неко способан да јасно разуме и изрази своје мисли и осећања, тада ће га и партнер боље разумети.

Уз то, такве особе такође имају бољу свест о сопственој склоности да, рецимо, у неким ситуацијама постану одбрамбене, и неће тако брзо окривити другога за своје навике и поступке.

Ради се о томе да разумеју сами себе и своје поступке, а у браку је то од пресудне важности.

Добро комуницирају

Добра комуникација укључује и разговор о осећањима, посебно када дође до неких несугласица у браку.

Наравно, то је лакше рећи него учинити, а када дође до неслагања и тензије међу партнерима почињу да расту, већини људи је тешко да слушају без прекидања, осуђивања или окривљавања друге особе.

У тим тренуцима важно је застати и добро искомуницирати сваки проблем јер, како Валфиш каже, „разговор је лепак који повезује односе и људе“.

Разумеју своју партнерку

Валфиш каже да мушкарцима у успешним браковима треба времена да науче и разумеју како се њихове жене осећају и реагују и како оне виде свет.

То ће можда потрајати, и притом ће вероватно правити грешке и учити из њих, али на крају ће научити шта нервира њихове партнерке, а шта их усрећује.

А оно најважније – они се труде да разумеју своју партнерку и колико год им понекад можда било тешко, они никада не одустају.

 

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas