Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Пет погрешних разлога за раскид: Ово ипак није довољно?

Понекад иако ти разлози у вашој глави звуче сасвим легитимно, у реалности они су заиста погрешни.

1676027296_shutterstock_146335109.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Љубавни односи су често компликовани и могу деловати попут лавиринта кроз који лутате бесконачно. Често нас могу навести да будемо збуњени у погледу тога да ли наша веза има смисла или не. Да ли је вредна тога да се за њу боримо? Понекад изгледа логичније раскинути са неким него се борити да се исправе лоше ствари у вези. Љубавни односи захтевају напор. А само ако сте обоје спремни да га упожите можете очекивати да ваша веза траје.

Мислите да није добар тренутак за везу

Лош тајминг? Верујете да није право време да будете са неким у озбиљној вези? Можда мислите да вам се толико тога дешава у животу да бисте могли да се носите са успонима и падовима своје везе. Рећи ћемо вам само ово: добродошли у свет одраслих. Живот одраслих људи никад није једноставан и идеалан. Морате хтели, не хтели да се носите са бројним озбиљним стварима и не можете једну ставити на чекање док решавате другу. Замислите да паузирате бригу о свом здрављу, док завршите факултет. Или да заборавите на пријатеље док градите своју каријеру. Одрасле особе науче да балансирају са тим стварима.

Не осећате да сте срећни све време

Ако верујете да ваша љубавна веза мора да учини да се осећате срећнима сваке секунде свог живота, окривите Холивуд за то. Стварност се разликује од фикције на малим екранима. Не постоји такво нешто као “срећни до краја живота”. Стварни односи су пуни свађа, несугласица и досаде. Али, у исто време су пуни и подршке, разумевања, љубави, бриге и поштовања. Дакле, сасвим је природно и очекивано да у својој љубавној вези нисте срећни све време, али то не значи да са њом нешто није у реду.

Имате неиспуњена очекивања

Ах, да чувена очекивања. Прави правцати разарачи љубавних односа. Када се о очекивањима не разговара, она могу донети пропаст и најздравијој вези. Проблем са неразумим и нереалним очекивањима је у томе што наравно очекујемо да наши партнери разумеју све наше потребе и испуне их, а да ми то никад јасно не кажемо. Дакле, да ли заиста желите да раскинете са њим, јер није урадио нешто што му никад нисте ни рекли да би требало?

Ваш укус се разликује

Зашто је ово лош разлог за напуштање љубавне везе? Заправо, зашто је ово само изговор? Па, замислите само колико ствари на свету постоји које чекају да их искусите, а ви упорно одбијате да изађете из своје зоне комфора. Исто се односи на вашег партнера. Можда јесте различити и имате другачији укус, али зар нисте чули за стару изреку да се “супротности привлаче”? Да, забављање са неким ко је заиста другачији од вас може бити изазовно, али и инспиративно. Кад бисте иначе сами отишли на фудбалску утакмицу, возили мотор или пробали јапанску храну?

Стално се свађате

Можда ће вас изненадити, али и овај разлог се налази на листи оних који се сматрају лошима за раскидање са вољеном особом. Да ли уопште постоји особа на свету с којом се увек и око свега слажете? Вероватно не. Иако је клише да је свађа добра за здрав однос, заиста јесте тако. Тек када са вољеном особом укрстите мишљења, моћи ћете да будете схваћени. Аргументована расправа је нешто што може само да ојача вашу везу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas