Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Правило 2-2-2: Уколико је ваш БРАК у кризи и у њему влада монотонија пробајте са овом методом

Терапеуткиња за парова објаснила шта је правило 2-2-2

1682167900_brak.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Наша рутина је углавном сасстављена од важних обавеза, бриге о себи, задацима, али не смемо заборавити да у тим дневним активностима пронађемо времена за свог партнера. Сви терапути за парове се једногласно слажу да је заједничко провођење времена од суштинског значаја за јаку везу.

"Многи парови погрешно мисле да рад на њиховој вези треба да буде напоран рад на питањима као што су везаност и решавање сукоба. Ове ствари су важне, али темељ дуготрајне љубави је изграђен на заједничким успоменама и дубокој повезаности." - објаснила је терапеуткиња за парове Лаура Силверстеин.

У овоме вам може помоћи магично правило 2-2-2 за које многи сматрају да избацује везу из монотоније и помаже да се дубље повежете са партнером.

Шта је правило 2-2-2? Функционише на следећи начин:

Сваке две недеље изађите на вечеру.
Свака два месеца идите негде за викенд.
Сваке две године одлазите негде сами на недељу дана.
Путовање ван града захтева планирање и није лако доступна или приступачна опција за све. Ипак, ово правило пружа добру полазну тачку за преиспитивање начина да уживате у нечијем присуству.

"Правило 2-2-2 обезбеђује структуру и одговорност тако да се ви и ваш партнер побринете да се забавите и не ризикујете да своју везу ставите на последње место док управљате логистиком свакодневногживота", објашњава терапуткиња.

Многа истраживања указују да је приоритет заједничко време. Налази сугеришу да су појединци двоструко срећнији када су са својим супружником него када су сами. Још једна сјајна ставр код овог правила јесте што можете да мењате бројеве.

Уколико желите да интезивно разбијете монотонију у браку, можете да пробате приступ 1-1-1 који подразумева изласке једном недељно, заједнички викенд једном месечно и одмор од недељу дана једном годишње.

Без обзира да ли следите правило 1-1-1 или 2-2-2, поента је да издвојите време само за вас двоје јер је то важан корак у стварању трајне љубави.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas