· · Коментари: 0
раскид

Реченице које никада не треба да кажете када раскидате са неким: Стручњаци упозоравају да оне остављају дугорочне последице

Приликом раскидања са другом страном требало би да пазимо које речи бирамо

1659863748_couple-g62a77d302_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

Раскид никада није лак, али постоје неки лепши начини да некога оставите. Стручњаци за језике објаснили су за Даилy Маил које реченице не би никада требало да кажемо када прекидамо везу и понудили алтернативе које можете могу да се искористе.

Шта не треба да говоримо приликом раскида везе?

Немојте да кажете: "Мислим да ово нец́е успети"

Ово је прилично нејасна изјава и она коју нико у вези не жели да чује. Један од проблема са изговарањем овога је што није директно речено да је веза готова, нити признаје било које срец́но време које сте вероватно делили једно са другим. Стручњаци препоручују да уместо тога кажете: „Ценим време које смо провели заједно, али тренутно романтична веза није најбоља за нас и мислим да би требало да раскинемо". Директно и јасно.

Прочитајте још: Како да препознате да сте У БРАКУ СА НАРЦИСОМ? Седам фаза кроз које пролази токсичан однос

Погрешно: "Није до тебе, до мене је"

Ово је можда највећи клише међуи реченицама које се употребљавају приликом раскида, мислећи да ће другој страни бити лакше ако ово чуве. Ипак, не. Иако је лепо што желите да преузмете кривицу за завршетак везе, ово звучи као изговор. Уместо тога, размислите о томе да кажете: „Заиста сам уживао да проводим време са тобом, међутим, тренутно није право време, нити право место. Треба ми мало времена да схватим шта желим и то треба да урадим сам".

Реченица: "Желим да будем са другим људима"

Погрешно, иако је искрено. Овим, стручњаци кажу да ц́ете морати јасније да ставите до знања да то није само ситуација „за сада“, вец́ да затварате причу о вези. То је такође поприлично груба изјава и она која не узима  у обзир осец́ања друге особе. Уместо тога можете да кажете: „Иако сам уживао да проводим време са тобом, схватио сам да не желим да будем у вези и да тренутно уживам у својој независности.

Не говори: Волим те, али нисам заљубљен у тебе

Стручњаци упозоравају да је ово реченица која може да одзвања у нечијем уму годинама након раскида, па би ово требало да избегавате. Ова изјава може да остави особу да верује да није довољно добра. Уместо да будете оволико отворени, фокусирајте се на чињеницу да ц́ете обоје да будете срећнији на дуге стазе. Размислите о томе да кажете: „Колико год мислим да се добро слажемо, мислим да би требало да окончамо везу бисмо обоје били много срец́нији одвојено или са другим људима него заједно".

Прочитајте још: Стручњак открива: Ову ствар раде парови који најдуже остају заједно

Немојте рец́и: Путеви нам се разилазе

Опет, ова изјава је прилично нејасна и не објашњава који су различити путеви. Требало би да будете јаснији са својим партнером зашто сте можда некомпатибилни у будуц́ности и зашто је добра идеја да прекинете.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 


 

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.