Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Савети психолога за одржавање дугих веза: Шест важних начина понашања

Дугорочне везе, без обзира да ли сте у браку или не, могу донети елемент стабилности и удобности у нечији живот

1700665504_shutterstock_789710596.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Оно што почиње као фаза меденог месеца у којој је све дивно и када се потенцијалне црвене заставице игноришу, природно напредује до фазе у којој откривате ваше право ја.

Односи су искуства која се непрестано развијају на обе стране, и то је неопходно. Ипак, потребно је да научимо да се са тиме носимо и да се томе прилагођавамо.

Стручњаци за односе објашњавају како да не запоставите основу љубави и ваше везе док године пролазе

Комуницирајте

Природно је да осец́ате мало носталгије за почетним фазама ваше везе. Један од начина да ствари очувате свежим је да останете радознали о свом партнеру.

- Када први пут упознате некога, узбуђени сте због свих непознаница. Свако откривање представља нову могуц́ност и оснажујуц́е је сазнати више једно о другом - каже психолог Ле Клер за Бридес.

Слично томе, намерна комуникација са вашим партнером помаже да се осветли пут напред у временима сукоба.

Наставите да излазите једно са другим

Новост је кључна овде, тако да је важно да ви и ваш партнер наставите да тражите нова заједничка искуства, било да су скромна (пробајте нови ресторан) или нешто више авантуристички (путовање у страну земљу).

Вежбајте присуство

Чак и дугорочни парови имају много тога да науче једно о другом када су свесни, а не расејани или пасивни слушаоци. То значи одлагање телефона или искључивање телевизора током разговора. Настојте да се усредсредите на разговор.

Покажи захвалност

Цените свог партнера због онога што јесте, као и онога што ради, то ствара позитивну повратну информацију.

- То је тако фундаментална људска потреба да знамо да нас наши људи виде и цене - каже Авила. У дугорочној вези, наш партнер је један од најважнијих људи у нашем ужем кругу.

- Када знамо да други вреднују оно што радимо, наравно да ц́емо тежити да радимо више од тога. Тако да је изражавање захвалности и показивање захвалности веома важно - саветује Авила. А позитивни ефекти су двоструки. Не само да ц́е се ваш партнер осец́ати виђеним и цењеним, вец́ ц́ете постати све свеснији свих дивних доприноса које ваш партнер доноси вашем животу. Тамо где тече захвалност, расте енергија, пише Бридес.

Бавите се индивидуалним хобијима и интересовањима

Важно је да задржите своју индивидуалност и да се бавите стварима које вас занимају, чак и када је све што можда желите да урадите да будете уз партнера.

Запамтите, љубав је глагол

Једна ствар је рец́и „волим те“, а друга у потпуности то изразити на различите начине сваки дан када одлучите да будете у вези.

- Љубав на делу ц́е изгледати другачије за различите људе јер не волимо сви на исти начин. За неке, љубав на делу је кување оброка и прање судова. За друге је то време проведено у дубоко смисленом заједничком разговору - каже Авила.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas