Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Шест ствари које би требало да примените ако желите да заборавите бившег партнера

Када се љубавна веза распадне, већином се они који су у њој били осећају као да се цео свет око њих распао

1667642937_profimedia-0309004040.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Колико год да је ситуација у вези била напета и неподношљива, крај увек делује као најтрагичнији сценарио од свих. Разумљиво је с тога да сте потпуно растргани изнутра и да осећате као да вас пола недостаје. Тешко вам је да прихватите да је крај, што је доказ да су ваша осећања била искрена.

Међутим, оно што свако након раскида жели је да пронађе ефикасан начин да преболи дату особу. Природно је да желите себи макар мало да олакшате, а не да додатно отежавате. Али, велике су шансе да можда несвесно радите неке ствари које продужавају вашу бол. С којим би то само-деструктивним стварима требало да престане ако желите да заборавите бившег?

Престаните да га пратите на друштвеним мрежама

Биће вам и више него изазовно да након раскида, „останете пријатељ“ са бившим на друштвеним мрежама. На овај начин ћете увек имати у виду шта он ради, с ким се виђа и где се креће. Али, зашто бисте то себи радили? За вас на његовом профилу више нема ништа интересантно. Није ваша ствар с ким он излази и како проводи своје време без вас. Престаните зато да га пратите на друштвеним мрежама.

Прочитајте још: Када је идеално време за нову везу након раскида? Ово је знак да сте преболели бившег партнера

Не распитујте се о њему

Ако сте већ раскинули с њим, заиста нема смисла да се распитујете о њему. Међутим, врло лако се може догодити да вам људи који вас познају обоје, говоре ствари о њему, чак и ако их нисте ништа питали. То може бити мач са две оштрице. С једне стране желите да знате да ли он пати за вама и потенцијално жели да се помирите, док с друге не желите да знате ништа о њему. У таквој је ситуацији најбоље прекинути сваког ко вам њега спомиње и рећи да не желите да знате ништа.

Не шаљите му поруке (посебно не под утицајем алкохола)

Велике су шансе да ће вам непосредно након раскида бивши недостајати да ћете добити жељу да га контактирате како бисте разговарали са њим о оном што се десило међу вама. Међутим, то ће само ствари учинити горим, нарочито ако то урадите док сте под утицајем алкохола. Ако му пошаљете поруку и он не одговори, осећаћете се прилично јадно. Такође, ако га позовете и он вам одбије позив, то ће срозати ваш его на минимум.

Не улазите у нову везу одмах

Иако се појединци заклињу да је једини прави лек за заборављање једне особе започињање везе са другом, то је заиста погрешан пут. Након раскида сваком је од нас потребно време да процесуира оно што се догодило и залечи своје срце. Ви не бисте желели да будете неком веза за опоравак, зар не? Па зашто бисте неког ко је апсолутно невин искоришћавали на такав начин?

Прочитајте још: Седам знакова да ПАРТНЕР губи интересовање за вас: Проверите да ли је ВРЕМЕ да свако крене својим путем

Престаните да се присећате само лепих ствари

Након раскида, чини се као да се наш властити ум поиграва са нама и наводи нас да се присећамо само лепих ствари у вези која је прекинута. Сходно томе заборављамо на ствари које су биле лоше и које су довеле до раскида. Да је све заиста било тако сјајно, не бисте били ту где сте сада. Заиста је потребно да се потрудите да се суочите са стварношћу, ако желите да наставите даље.

Немојте да покушавате да му се вратите

Једноставно немојте! Да вас тај мушкарац заиста воли потражио би вас и иницирао би помирење са вама. Ако је одлучио да прекине везу са вама и пусти вас тек тако, покажите да имате мало достојанства и не покушавајте да се помирите са њим. Да би се двоје људи помирило потребна је иницијатива с обе стране, што значи да не вреди да сами покушавате било шта да поправите.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas