· · Коментари: 0

Ситнице које би брак могле да задрже даље од развода: Примените их на време

Сваког јутра када се пробудите, чак и пре него што попијете прву кафу, можда имате обичај да доведете у ред свој кревет

1663655764_couple-g4bc0612d0_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

То је једна од оних малих рутина које вам можда много значе и помажу вам да се осећате организовано. На крају крајева, ако ништа друго не урадите савршено тог дана, макар сте наместили свој кревет и то перфектно. Елем, једног јутра могли бисте се пробудити и по доласку из тоалета на ваше велико изненађење схватити да је ваш супруг наместио ваш кревет, баш онако како ви волите. Ово делује као ситница, али то је цео концепт који стоји иза мантре – чинити мале ствари често.

Према речима твораца ове мантре која је настала на Институту Готман, она може врло ефикасно заштитити ваш брак од развода. Наиме, мали гестови су они који доприносе дугорочном успеху. Дакле, када је тог јутра ваш супруг наместио ваш кревет уместо вас, то није била замена у пословима које иначе обављате. Ради се о томе да је он одвојио време да примети која је то рутина до које је вама стало и преузео је на себе. Да, мале ствари су оне које много значе.

Прочитајте још: Шест знакова да он није мушкарац за вас: Ова понашања шаљу сигнал за узбуну

Добра вест је та да постоји толико много начина да свом супругу узвратите истом мером и сачувате своју заједницу. Тако на пример, једноставно изговарање речи „хвала“ за ствари које се свакодневно дешавају, које обично узимамо здраво за готово, може направити велику разлику. Ту спада спремање вечере, изношење смећа, одвожење деце до школе и назад. Поред хвала, пољубац и загрљај могу бити једнако делотворни.

Иако многи тврде да би требало са вољеном особом чешће да проводите време сами, далеко од обавеза по питању деце и куће, реалност је таква да за то имате времена највише два пута месечно, а да ове мале ствари можете да чините свакодневно и да управо оне могу изградити ваш однос. Дакле, док покушавате да завршите све важне ствари у току дана, не заборавите да застанете и обратите пажњу на ситнице. То је заиста мало труда, а награда која следи након тога је невероватна.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.