Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Шта би новопечени младенци требало да знају? Важни брачни савети

Прикупљање информација је нужно како бисте пре свега знали у шта се упуштате. Ништа другачије није ни када решите да ступите са неким у брак

1664618120_bride-gd073456bf_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Свачија прича је  другачија, искуства парова који су годинама у браку вам могу помоћи да знатно спремнији за оно што вас очекује станете на „луди камен“.

Савети за младенце

Направите план за изградњу јаке основе за ваш брак

Ово је заиста важан савет, јер вас он подсећа да кренете да размишљате као тим. Кључно је да третирате свог супруга као неког себи равног и с поштовањем. Другим речима, цените једно друго и побрините се да његова реч вреди колико и ваша. Без јаке основе, ваш брак би се лако могао завршити разводом.

Научите како да водите ефикасан разговор

Проблеми у комуникацији су једни од уобичајених са којима се брачни парови суочавају сваког дана. Из овог разлога је заиста битно да научите како да ефикасно водите разговор са својим супругом. Без могућности да се изразите и будете схваћени, бићете осуђени на проблеме без могућности решења. С друге стране ако све можете да кажете свом супругу, увек постоји нада за вас.

Увек имајте реална и разумна очекивања

Чињеница је да се начин на који сте ви одрасли и васпитани разликује у односу на то какав је случај са вашим супругом. Оно што је можда за вас норма, не мора нужно бити и за њега и обрнуто. Увек разговарајте о својим очекивањима и правите компромисе у вези са њима кад год је могуће. Ово се посебно односи на послове које би свако од вас требало да обавља у кући.

Прихватите да брак значи прилагођавање

Прилагођавање не пада свим људима лако. Ако никад до сада нисте живели са неким, може вам бити заиста чудно и тешко да се прилагодите таквом животу. Такође, ако нисте навикли да са неким делите обавезе, комбинујете финансије и договарате се око свега, може вам бити изазовно да прихватите све то. Међутим, што пре усвојите чињеницу да је брак једно велико прилагођавање, тим боље.

Покажите супругу да му верујете и будите достојни поверења

Једноставно стварање здравог брака није могуће без поверења и поштовања с обе стране. Ако ваш супруг зна да има ваше апсолутно поверење и да може на вас да се ослони и верује вам у сваком тренутку, то је нешто најдрагоценије што можете да имате у вашем браку. Из овог разлога је важно да одвојите време и радите на изградњи поверења.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas