Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Шта највише штети срећи у браку? Терапеути саветују да би ове обике понашања требало да променимо

Ваш однос са супружником је једна од најважнијих веза у вашем животу

1695037017_shutterstock_1967212333.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Може вам пружити дубоку љубав, али понекад друге околности, попут лоших навика и нездравих уверења, могу да стану на пут томе.

Које су највеће претње срећи у браку?

Упоређујете свој однос са другим људима.

Људи имају урођену склоност да себе мере са другима. Понекад тај инстинкт за поређењем може бити мотивишућа сила, али је углавном ипак негативно.

- Ако стално покушавате да утврдите како се ваш брак слаже са другим људима „може бити опасан по здравље целокупне везе - рекла је за ХуффПост брачна и породична терапеуткиња из Лос Анђелеса, Абигејл Мејкпис.

- Иако би нека поређења могла учинити да се осец́ате охрабрено, генерално, поређење доводи до негативног погледа на себе. Пошто не постоји начин да будете упознати са свим искуствима и информацијама у нечијем браку, обично упоређујете свакодневна искуства своје везе са друштвеним медијима. Покушајте да имате на уму да добијате само мали увид, често одабрани, о томе какав је живот другог пара. Када престанете да упоређујете, отвориц́ете више простора за захвалност и раст у сопственој вези.

Очекујете да ви и ваш партнер останете исти током везе

Многи људи погрешно верују да ц́е особа са којом се венчају на дан венчања бити иста особа 5, 10 или чак 50 година касније.

- Када држимо своје партнере или себе као "таоце" и не дозвољавамо промене, то чинимо на рачун наше индивидуалне и колективне срец́е. Уместо тога, покушајте да себи и вашем партнеру дате простор који вам је потребан за учење и раст - каже Лорен Бејли терапеуткиња из Чикага, преноси Хуфф Пост.

Не разговарате

терапеути предлажу да би парови требало да проведу барем 15 до 20 минута причајуц́и о догађајима који су се десили тог дана и, што је још важније, ући у „емоционални утицај тих догађаја".

Кривите партнера за своју несрец́у

Иако то углавном није намерно, супружници могу да усмере разочарање у свом животу у љутњу према партнеру. Запамтите да смо сви сами одговорни за своју срец́у.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas