Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Шта значи бити АУТОСЕКСУАЛАЦ: Проверите да ли сте и ви један од њих!

Не, то није синоним за асексуалност или нарцизам. Сазнајте право значење аутосексуалности, тврде стручњаци.

1657552502_girl-gfff2dcde1_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Аутосексуалност може звучати као дубока жеља за аутомобилима, али иако ова два термина деле префикс, они су потпуно неповезани. Уместо да именујете оно што желите да се возите ( 🚗 ), аутосексуалност је сексуална оријентација која именује кога желите да се возите: себе.

Прочитајте још: Несвесно саботирамо љубавну везу овим понашањима: Пет најчешћих грешака

Шта је аутосексуалност?

Једноставно речено, неко ко је аутосексуалац ​​сексуално привлачи себе, објашњава едукатор о роду и сексуалности Ели Скривер, оснивач Пилоуток-а.

Постоји широк спектар када је у питању асексуалност. Неки аутосексуалци привлаче искључиво себе; неки су првенствено привлачни себи, али повремено привлаче и друге; а неки су првенствено привлачни себи, али имају способност да редовно доживљавају сексуалну привлачност и према другима.

Штавише, уобичајено је да људи који су аутосексуални доживљавају сексуалну жељу када се гледају у огледало, да више воле мастурбацију од свих других врста физичког или сексуалног контакта, и да их побуђује мисао или чин сопственог наступа током секса да у већем степену него што их узбурка партнер. 

Аутосексуалац ​​против асексуалног
Иако су речи донекле сличне, аутосексуалац ​​и асексуалац ​​нису исте. Неко ко је у спектру асексуалности не доживљава редовну сексуалну привлачност. Неко ко је аутосексуалац ​​доживљава редовну сексуалну привлачност - та сексуална привлачност се дешава (првенствено) према себи. 

И не, аутосексуалност није нарцизам Бити аутосексуалац ​​није исто што и бити нарцисоидан; два идентитета нису међусобно искључива нити синонимна.

Аутосексуалност је сексуална оријентација која именује сексуалне преференције. Нарцизам није сексуална оријентација, већ поремећај личности који означава интензиван недостатак емпатије према другима. „Нарцисоидни поремећај личности је такође праћен низом других симптома које особе које су аутосексуалне не морају нужно имати“, примећује Скривер. Нарциси имају тенденцију да монополизују разговоре, преувеличавају своја достигнућа, искоришћавају друге, имају потешкоћа да регулишу своје емоције и имају дубоко укорењену несигурност, наводи Клиника Мејо. 

 

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas