· · Коментари: 0

"Током наших једанаест година брака, препознала сам неколико критичних тачака": Жена открива шта је сазнала након једне деценије брака

Блогерка је открила 11 правила за успешан брак која је научила током 11 година свог брака

1670670650_shutterstock_1845313660.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Многи трагају за рецептом који ће им гарантовати дуг и срећан брак, а такође постоје и они који су у браку научили важне лекције. Међу њима је и једна блогерка, која је открила шта је све научила у браку који је трајао 11 година.

Сјајан брак није спој 'савршеног пара'. То је кад несавршен пар научи уживати у својим разликама, написао је једном писац хумористичних новела Дав Меурер, а Анни К., ауторка блога на порталу Тиннy Буддха, искористила је као увод у причу о томе што је сама научила о браку у својих 11 година брака.

- Мој супруг и ја ускоро славимо једанаесту годишњицу брака. Немамо баш савршен брак, нити смо савршен пар. Током наших једанаест година брака, препознала сам неколико критичних тачака о којима треба водити рачуна да бисте изградили чврсту и трајну везу и одржали заједницу - пише Анна.

Комуницирајте

У раним данима мог брака, била сам ужасна у ситуацијама кад смо муж и ја требали изразити осећања. Уместо да кажем шта ме мучи, потискивала сам то што осећам, надајући се да ће ми он прочитати мисли. Током година научила сам да мој супруг не чита мисли и ако ме нешто мучи морам о томе разговарати с њим како би се нешто променило. Обе стране морају бити спремне отворено комуницирати како би брак успео.

Прочитајте још: Због ОВОГ ОПАСНОГ ТИПА ЉУДИ СТЕ СОЛО: Мајкл Хаси, експерт за љубавне везе, резрешава мистерију!

Признајте једно другоме кад се не слажете с мишљењем друге стране. Не морате увек пристајати на компромисе или попуштати, јер ће то усрећити само једног од вас двоје. Уместо тога, пронађите заједнички језик тако што ћете искрено изразити своја осећања и сагледати ствари из перспективе партнера.

Подржавајте једно друго

Као пар, увек смо подржавали снове једно другога - велике или мале. Лани, мој супруг се због посла морао селити. Иако то нисам видела као нешто што желим у будућности и нисам баш одушевљена селидбом, знала сам шта то значи за њега.

Увек ми је био огромна подршка и непрестано ме подстиче да се развијам и на пословном плану и у приватном животу. Зато сам без имало сумње знала да морам стати уз њега и направити тај корак, па смо то и учинили! Чак и када је тешко, морамо пружити подршку једни другима за раст.

Извините се једно другом

Нисам увек најбоља у извињењима, али с годинама напредујем. Данас сам довољно зрела да кажем 'Жао ми је' или 'Извињавам се за то и то'. Раније сам била превише поносна да бих то изговорила, па чак и да бих признала да нисам била у праву, али с годинама сам научила извинити се, радије него наставити као и обично без прихватања или признавања свађе.

Кад се извинимо и кажемо да нам је жао, тиме показујемо да ценимо међусобна осећања и да смо вољни решити несугласице. То показује да сте пар који греши, али да сте вољни радити на себи док градите заједницу.

Поставите границе с родбином

Рођаци воле да убаце мало 'запршке' у сваки однос. Имали смо пуно коментара родбине о томе кад би требало да заснујемо породицу породицу. Избор да оба наша детета дојимо такође је добио много критика (посебно прво дете). Задња прилика била је кад се супруг морао преселити у другу земљу због посла, његови су му родитељи сугерисали да то не би требао чинити.

Научили смо колико је важно поставити границе с члановима породице, и то врло рано кад постанете пар те бити довољно храбри и одважни да кажете: 'Хвала на савету; међутим, донећемо одлуку која најбоље одговара нашој породици'.

Имајте заједничке циљеве

Мој супруг и ја смо тоталне супротности, али верујем да се наше разлике надопуњују. Нису сви наши циљеви исти. Мој супруг има особне циљеве, као и ја. Али као пар, имамо заједничке циљеве и кључна подручја око којих се слажемо. На пример: како одгајамо децу, како улажемо новац, како проводимо заједничко време, планирамо одморе, какве дарове дајемо и слично.

Нађите времена једно за друго

Као пар с двоје мале деце, стално нас у нечему прекидају. То је доба живота у којем се налазимо и то једноставно прихватамо. Заправо, уживамо у укључивању наше деце у готово све што радимо, проводећи што више времена с њима. Међутим, након што деца заспе, сваке ноћи проведемо око сат времена заједно, чаврљајући и уживајући у заједништву пре спавања.

Прочитајте још: Психолошкиња објашњава: Четири показатеља да имате посла са МАНИПУЛАТОРОМ - Препознајте их на време

Не осуђујте и не критикујте једно друго

Након једанаест година брака, схватила сам да ће увек бити нешто што он ради што ће ме иритирати. Исто тако, неки моји поступци ће њега нервирати. То је неизбежан део брака. Више се не фрустрирам кад се он остави прљаву пиџаму или чарапе на кревету након што се пресвукао. Уместо тога, ставим их у корпу за веш. Обраћање пажње на све навике вашег супружника и нервирање око тога само ће вас спречити да видите њихове бескрајно добре квалитете.

Покажите интерес да сазнате више једно о другом

Кад сте с неким дуго времена, лако је претпоставити да знате све о њему, али увек има још тога за научити и разумети, а знатижеља може одржати везу свежом и узбудљивом. Иако смо у браку више од деценије, још много тога могу научити о супругу и желим то. Зато га пажљиво слушам да бих видела што га љути кад гледа вести или што га занима кад игра игрицу, гледа филм или се игра с децом.

Не радите ништа 'мило за драго'

Такав став никад не функцише добро и прилично је нездрав за било коју везу. Наравно, оба партнера треа да имају времена и способности неговања властитих интереса. Али, ако мислите да требате пронаћи неку нову авантуру, као неку врсту освете за то што је ваш партнер играо голф цело послеподне, вероватно гајите љутњу.

Избегавајте да се жалите родитељима или пријатељима на ситнице

Свађе у браку су неизбежне, а несугласице могу бити здраве. Верујем да пружају прилику да научимо нешто ново једни о другима. Но, шта више људи укључите у то, ствари постају компликованије, јер је примамљиво допустити им да утичу на вас, уместо да сами донесете одлуку која је права за ваш однос. Када супружници седе заједно и воде искрен, отворен, промишљен разговор, могу се боље разумети.

Будите разиграни

Током једанаест година брака, препознала сам колико је важно не разговарати увек о свакодневним активностима и стварима које се догађају широм света. Наша срца лако могу постати тешка када се усресредимо на све што се догађа у свету. Као пар, морате одвојити понеки тренутак и препустити се лаганој, разиграној страни живота. За нас то подразумева заједничко гледање смешних видео прилога на ТикТок-у или слање смешних текстуалних порука једно другом. То нам омогућује да додамо радост и унесемо преко потребну искру у свој живот.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.