Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

У СРЕЋНОЈ СТЕ ВЕЗИ, Али ваш партнер не жели да свет зна за вас: Да ли сте чули за ''СТАСХИНГ''?

Свако од нас је макар једном прошао кроз стасхинг, али тада нисмо знали да се то тако зове

1681562222_shutterstock_1537296050-stashing-naslovna.jpg
Пхото: Схуттерстоцк
Oglas

Да ли ти је ово познато: већ неколико месеци излазиш са неким, дописујете се током дана, вечери, проводите време заједн?. Месецима одлазите у биоскоп, позориште, спремате ручак и воћну салату. Правите листе филмова и серија, и љубите се чим вам се погледи сусретну. Ишли сте чак и на планинарење, посетила си његове најдраже ресторане и све личи на пут ка дугој и срећној вези.

Али

Знате оно кад причате своју најдражу и најлепшу причу, и на самом крају деси се ,,али”. Ово је једна од тих прича. Прошло је неколико месеци, уживате у времену које проводите заједно, али још увек ниси упознала његове пријатеље, а тек родитеље… Занемарила си то на тренутак, и одлучила да поделиш на друштвене мреже вашу најдражу фотографију. Онда се десило нешто неочекивано. Дечко који је до само неколико тренутака обећавао, постао је лик који виче у слушалицу, прети и жели да одмах обришеш фотографију. У стању си шока и не можеш да верујеш да је то он, тражиш објашњење, али уместо тога – веза је прекинута.

Жао нам је што то кажемо, али ово је типичан пример скривања. Ко ту кога скрива и штити заправо?

Пре свега, хајде да коначно дамо дефиницију овог чудног појма.

Стасхинг

Стасхинг је одлука једне особе да свесно крије другу особу, са којом је у одређеном односу. Крије вас од свих, чак и од најближих пријатеља. У почетку, то може да нам се допадне, али шта кад, рецимо, не жели да дођете на његов рођендан?

Не постоји ниједан разлог због ког би вас партнер скривао, али он то и даље чини. Психолози су дали неколико примера који су у овој ситуацији најчешће присутни, па хајде да видимо о чему је реч.

Зашто те партнер скрива?

-Стиди се, или има проблеме са својом породицом.

-Не види будућност са вама. 

-Има паралелну везу.

Ако некада будете у оваквој ситуацији, пре свега, будите свесни себе, и не дозволите да вас било ко понижава. Ово су разлози због којих би требало да прекинете ову романтичну причу, јер однос који је заснован на лажима даље постаје токсичан и тонемо све дубље. Будите изнад ситуације, и самостално наставите својим путем.

Наравно, ово су најчешћи разлози, а ви их узмите с резервом. Пре било какве исхитрене одлуке, контактирајте свог партнера, или га позовите на кафу и поставите му неколико једноставних питања: Због чега и од кога вас скрива? У чему и у коме је проблем?

Разговор може да иде у два правца: први је свађа, а други је откривање друге стране или, можда, рањивости. Можда је ваш партнер прошао кроз тежак период, и потребно му је мало више времена да прихвати да се у његовом животу коначно дешавају лепе и позитивне ствари.

Мање пожељан правац, је расправа која је могућа, али она ће сигурно показати о чему је реч.

Оно што је сигурно јесте да никада не допустите да будете резерва, и ако се догоди да ваш партнер има паралелну везу, завршите са њим!

На крају крајева, љубав и кашаљ не могу се сакрити, и увек се све сазна. Будите храбри и стрпљиви, и увек покушајте разговором да решите све проблеме у вези. Ако видите да разговор нема свој ток, реците партнеру да желите да чујете истину, и будите спремни да га саслушате. Крај разговора донеће одговоре на сва питања, сви смо индивидуе и сви на јединствен начин корачамо овом земљом.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas