Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Важнија од привлачности: Једна студија открила особину која је младима најбитнија код потенцијалног партнера

У овој студији учествовали су млади из шест земаља

1693574746_shutterstock_125302175.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Научници с британског Универзитета Свонси спровели су истраживање на више од 2700 младих људи из шест земаља света како би открили која се особина највише тражи код уласка у везу, преноси Биг Тхинк. Могли су да бирају између идућих карактеристика: хумор, доброта/љубазност, финансије, креативност, атрактивност, религија и жеља за заснивањем породицом.

Док неки имају нереална очекивања од својих партнера и траже испуњење на мноштво начина, већина је рекла да им је најважније да је партнер – љубазан што је помало изненадило јер се млади данас сматрају као пуно површнија генерација у љубави од претходних.

Мушкарцима је изглед важнији него женама које ипак испред изгледа стављају финансијско стање.

Према резултатима, ово су још неке особине које људи траже у партнеру:

Љубазност (доброта) – 25 посто мушкараца и 24 посто жена
Физичка привлачност – 23 посто мушкарац и 17 посто жена
Потенцијал за добре финансије – 12 посто мушкараца и 18 посто жена
Духовитост – 15 посто мушкараца и 14 посто жена
Жеља за децом – 7 посто мушкараца и 9 посто жена
Креативност – 8 посто мушкараца и 6 посто жена
Религиозност – 5 посто мушкараца и 7 посто жена

Једна занимљива разлика коју је показало истраживање је та да на хумор не гледају из свих земаља исто. Западњаци хумор код партнера цене знатно више него источњаци којима је, пак, битно питање деце за разлику од запада, преноси Вечерњи лист.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas