· · Коментари: 0
ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ

Знате ли зашто се МУШКАРИ СНИМАЈУ ДОК ВОЗЕ? Немамо лепе вести, а у вези је са СЕКСОМ

Док возе кола и снимају себе мобилним телефоном мушкарци доживљавају узбуђење које немају у реалном животу.

1597152072_pexkola.jpg
Фото: Пексел

Свако ко има профил на некој друштвеној мрежи приметио је потенцијално озбиљан проблем - многи мушкарци возе кола и истовремено једном руком снимају пут, музику, волан и атмосферу у свом аутомобилу.

Прочитајте још: СРБИ чули и одмах РЕЗЕРВИСАЛИ: Овај хотел поседује СЕРТИФИКАТ КОВИД 19, а ево шта то ЗНАЧИ

Овај тренд је толико популаран да неки од возача сваког јутра снимају себе како возе уз музику. Најчешће раде "лајв" пренос на Инстаграму  из својих кола. Зашто?

Основни разлози су: допамин и окситоцин!

Психолози су открили да у оквиру биологије друштвених мрежа људе покреће допамин који је одговоран за осећај задовољства у мозгу. Допамин изазива осећај непредвидивости, а вожња аутомобила уз уживо снимање је управо то! Многа истраживања су показала да је људима теже да се уздрже од "твитовања" него од алкохола и цигарета. 

Објављивање снимака на друштвеним мрежава изазива иста осећања као када се љубите!

Поред допамина који неким људима "скаче" сваки пут када укључе мобилни телефон док возе, ови људи су зависници и од окситоцина. Њега ставра мозак када се људи грче и љубе, али и када се користе друштвене мреже! Овај окситоцин изазива добро расположење, поверење, дружељубивост и сва остала осећања која изазивају постови на друштвеним мрежама.

Током разговора уживо, људи 40 одсто речи користе да би причали о себи, својим осећањима, мислима и оном што су радили и доживели. Међутим, када објављују нешто на друштвеним мрежама 80 одсто садржаја је о њима.

Прочитајте још: Ево како да знате да ли је ЖЕНА УСАМЉЕНА на основу њеног FACEBOOK и INSTAGRAM профила!

Психолози су утврдили и да постоје две врсте фотографија које људи објављују: брендови које воле или људи које воле, односно призоре, књиге, музика и слично. Зашто то радимо? Нажалост, 62 одсто људи се осећа боље у тренутку чим објави нешто о себи.

Они који снимају баналне, а опасне ситације у животу су веома усамљени људи.

Они који редовно објављују све о свом животу, па и тако баналан тренутак док возе кола као да вичу, сматрају психолози, "усамљен сам и никог није брига за мене!" Психолози кажу да је снимање себе у баналним, али опасним ситуацијама замена за узбуђење које човек нема са ким да подели у реалном животу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.