Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ДА ИЛИ НЕ

Да ли је безбедно ШЕТАТИ ПСЕ ПО СНЕГУ? Најбољи савети за ниске температуре

Србија се забелела и многи су пожелели да прошетају по снегу, али да ли је паметно изводити и псе?

1639403518_australian-shepherd-gd7cba4534_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Може бити примамљиво да изведете свог пса на трчање и играње на снегу - али будите сигурни да знате најбољи савет пре него што кренете на ниске температуре са својим псићем. Чекају вас скривене опасности.

Опасности за псе по снегу

1. Није хладно време оно што је опасно за кучиће тренутно у Србији, већ песак и со који се остављају на путевима и тротоарима да би спречили људе да се оклизну - или да се аутомобили сударе.

Прочитајте још: 5 МИНИЈАТУРНИХ РАСА ПАСА које су идеалне за ваш дом и децу (ФОТО)

За псе ова слане супстанце могу бити посебно штетне јер садрже хемикалије које могу изазвати опекотине на шапама ако дођу у дужи контакт. Избегавајте ходање по насипаним површинама где је то могуће.

2. Друга опасност су ледене куглице које се формирају између јастучића и прстију стопала, или се држе око крзна, пси са посебно длакавим стопалима су рањивији.

3. Бљузгавица и лед на путевима могу садржати и штетне хемијске производе за одмрзавање. Увек проверите да ли на шапама вашег пса има куглица леда и уклоните их док шетате ако приметите да је вашем псу непријатно или почне да шепа.

Опште правило је да ако је вама превише хладно, вероватно је превише хладно и за вашег пса да остане напољу дужи временски период.

Како заштитити свог пса по снегу?

  • Држите их на повоцу: ако пада јак снег, ваш пас може постати дезоријентисан и лако се изгуби. Држите га/је на оку тако да знате где је у сваком тренутку.
  • Не дозволите им да ходају по замрзнутим језерцима: лед можда није довољно густ да издржи њихову тежину. Ако ипак пропадну кроз лед, немојте бити у искушењу да уђете за њима - могли бисте погоршати ствари. Уместо тога, охрабрите свог пса да плива до вас и позовите хитну помоћ.
  • Обавезно обришите ноге, стопала и стомак својим псима када уђете у кућу након снежне шетње јер песак са путева може иритирати њихова стопала. Избегавајте ходање по песку где је то могуће.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas