· · Коментари: 1
кућни љубимци

Да ли је опасно за ЗДРАВЉЕ да ПАС СПАВА СА НАМА У КРЕВЕТУ? Ово је одговор

Ово је питање које сваки власник паса постави у свом животу.

1597321388_Depositphotos_175549816_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Сви волимо да се мазимо са нашим љубимцима и да им показујемо љубав, али зато нисмо сигурни колико је паметно да пси спавају са нама. Пошто излазе напоље, лижу разноразне ствари и ваљају се по земљи, они баш и нису најчистије животиње, а то је један од главних разлога због којих многи власници не дозвољавају својим псима да спавају заједно са њима.

Прочитајте још: Граде се СТАНОВИ за породице са децом на Новом Београду - ЕВО О ЧЕМУ СЕ РАДИ (ФОТО)

Фото: Пиxабаy

Ипак, постоје они који поред свега пуштају псе да ускоче у кревет и тако заједно спавају са својим најбољим пријатељима. Дакле, поставља се питање, да ли је то опасно и да ли нам може угрозити здравље.

Ако пса редовно чистите, посебно њихове шапе онда немате чега да се плашите!

Одговор је и да и не:

Истраживања су показала да пси могу да утичу на људско здравље само ако сте алергични на псећу длаку. Ако имате и благе алергије, не смете спавати у близини паса, јер ће ваш имуни систем радити пуном паром током целе ноћи и тако ће ваше тело бити исцрпљено и уморно.

Прочитајте још: ВОЛИТЕ ИХ НЕИЗМЕРНО, а они вам направе ХАОС: Ево како да свој дом заштитите од љубимаца

Може да утиче на ваше здравље ако сте алергични на псећу длаку!
Фото: Пиxабаy

Друга ствар због које ваш пас не би требало да спава са вама јесте ако вас буди. Немиран сан може довести до великих здравствених проблема, а ако је ваш пас узрок вашег неспавања, онда његово место није на вашем кревету.

Ако нисте алергични и ако са својим псом мирно спавате, онда га слободно можете пуштати у кревет. Бактерије које се налазе на псу нису толико опасне, и истраживачи кажу да су у већини случајева то добре бактерије које ће чак побољшати ваш имуни систем. Ако свог пса редовно чисите и трудите се да му шапе буду чисте, онда немате чега да се плашите.

Прочитајте још: Како спава ваша љубимица? ВЕКНА је прави одмор, а МАЧКА у КУТИЈИ говори много о ВЛАСНИКУ

Истраживачи саветују да је најбоље место где ваш пас може да спава код ваших ногу, јер је тако удаљен од ваше главе, а опет је ту са вама где вас може грејати и где вам може показати љубав.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.