Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
маце

Дајете мачки млеко? Ево да ли је оно заиста добро по њих, скоро сви праве грешку

Млеко може изазвати различите тегобе код одраслих мачака

1664284678_jacob-sam-EFrYpT3-F8Y-unsplash.jpg
Фото: Унспласх
Oglas

Већина верује да мачке воле млеко, као и да им је оно неопходно током раста и развоја. Али, млеко може проузроковати различите тегобе.

Истина је да маце воле укус овог напитка, али то није баш најбоља опција за њихов организам. Док су још мали, мачићима је потребно млеко јер у том узрасту луче ензим лактазу у већим количинама. Овај ензим им омогућава одлично искоришћавање састојака у млеку.

Прочитајте још: Најслађи снимак: Погледајте како малтезер марљиво брише шапице о отирач пре уласка у кућу (ВИДЕО)

Мачићи углавном престају са сисањем између шесте и осме недеље старости. Након тога долази до смањења синтезе лактазе. Процењује се да до прве године, мачке у потпуности губе способност синтезе овог ензима.

Када одрасла мачка пије млеко, млечни шећер се знатно отежано вари, услед чега долази до његове ферментације у цревима. Последица тога могу бити надутост, дијареја, повраћање или болови у стомаку.

Већина мачака није толерантна на лактозу. Уз то, млеко је калорично и богато масноћама, па, уколико се даје пречесто, може изазвати гојазност.

Због тога млеко није идеална опција за вашу љубимицу.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas