Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КИНОЛОШКА ПРЕПОРУКА

Како пса навићи на дотеривање од малих ногу?

Веома је важно навићи пса на дотеривање од раног детињства, како се чешљање не би претворило у најнепријатнију забаву власника и пса.

1671922805_ba1a40cd44ba7081d200353627dd0bd69503c25b.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

У природним условима, длака пса се обнавља два пута годишње, јер линија длаке помаже љубимцу да се прилагоди временским условима и да се осећа пријатно када се температуре промене. У животним условима у просторијама са централним грејањем, лињање се дешава током целе године. Немогуће је избећи негу длаку. Неопходно је не само одржавати ред, већ и здравље кућног љубимца.

Прочитајте још: Својим понашањем пас вам много говори: Ево како да га разумете

Учење вашег пса неговању је неопходно од раног детињства. Обавезно изаберите квалитетну опрему, која неће чупати длаку или повредити кожу пса. Током поступка, уверите се да кућни љубимац није повређен или непријатан од ваших поступака. Ако пас повезује прво четкање са нечим непријатним, мало је вероватно да ће желети да га понови.

Уверите пса и пустите га на вашу команду. Мора да схвати да си је ти пустио, а не да је она побегла од тебе...

На овај начин ћете доћи до оптималног времена које је довољно да се пас потпуно очешља. Ако пас избије и жели да оде, не дозволите му да то уради сам. Уверите пса и пустите га на вашу команду. Мора да схвати да си је ти пустио, а не да је она побегла од тебе. Постепена обука, која ће се састојати не само од чешљања, већ и од похвала и посластица, обавиће свој посао: пас ће почети да перципира дотеривање као пријатан поступак.

Прочитајте још: Девојка (22) укључила веш-машину, а после минут је чула ЛУПАЊЕ: Када ју је отворила, ШОКИРАЛА СЕ (ВИДЕО)

Не дозволите да вас пас уједе за руке, покушајте да га заокупите његовом омиљеном играчком или посластицом. Док је заузета, можете безбедно да се бринете о њеној коси. Обавезно похвалите и охрабрите свог пса током поступка ако вам дозволи да га чешљате. Први пут ће вам можда требати помоћ неког од чланова породице. Они могу одвратити пажњу пса, развеселити је, третирати је са посластицама.

Временом ће се кућни љубимац навикнути на поступак, а ако му учините пријатним, онда ће вам радо изложити стомак да га ви очешљате.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas