Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПАС И МАЧКА

ЉУБИМАЦ у дому не мора подразумевати НЕРЕД! Ево како да то спречите

Одржавање чисте и уредне куће са животињама, малом децом и гомилом обавеза понекад може изгледати као изгубљена битка, зар не?

1668942290_1668085119_shutterstock_1393008269-Labradudl.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Иако понекад морате да почупате косу када видите прљаве отиске паса на чистом тепиху или сте јако изнервирани што не можете да натерате децу да чисте за собом - не паничите.

Прочитајте још: Фенг шуи ПРАВИЛА за распоред намештаја у кући: Привуците благостање и срећу

Ове једноставне навике ће помоћи да ваш дом буде у одличном стању једноставним свакодневним активностима.

1. Оперите шапе вашег пса

Нажалост, пси не могу да скину ципеле када уђу у кућу из једног једноставног разлога - сопствене шапе служе као ципеле! После шетње или дана на свежем ваздуху, пси уносе много прљавштине у кућу. Ако то желите да избегнете, саветујемо вам да припремите стари пешкир и држите га на улазу у кућу или стан. Дакле, пре него што пустите свог љубимца унутра, прво му оперите шапе.

2. Научите децу како да чисте

Прочитајте још: Важна правила приликом уређења ГАРСОЊЕРА: Обратите пажњу на то где одлажете ствари

Одржавање чистоће дечије собе може изгледати као немогућ задатак, али вреди покушати. Уђите у дневне провјере у вртићу, које, ако је соба очишћена, могу имати мале награде од гледања цртаних филмова, шетње или слаткиша. Или једноставно претворите чишћење у забавну активност у коју се укључује цела породица.

3. Скините ципеле пре уласка

Ваш пас није једини који треба да га гледа како улази у кућу. Ако имате навику да ходате по кући у ципелама, било би паметно да је се решите. Дакле, не морате да радите додатне радове на чишћењу прљавштине и мокрих трагова са подова и тепиха. Охрабрите и друге чланове породице да учине исто, верујте ми, тако ћете уштедети много времена и живаца.

Прочитајте још: Ослободите простор у ОРМАРУ за зимску одећу уз пар једноставних ТРИКОВА

4. Држите прозоре отворене

Дневна температура ваздуха лети може да пређе 30 Ц, па је важно пратити довољан доток ваздуха у кућу. Оставите прозоре отворене ујутру. Пустите да свеж ваздух испуни простор. Ако желите, можете ставити неки мирисни цвет на прозорску даску и ускоро ће се пријатан цветни мирис ширити по целој просторији.

5. Поставите распоред чишћења

Направите листу задатака које треба обавити. Прављењем листе биће вам лакше да организујете дан, а приметићете како је пријатно прекрижити задатке са листе и уживати у добро обављеном послу.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas