Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ ЉУБИМАЦА

Људи могу да пренесу КОРОНА ВИРУС својим ПСИМА И МАЧКАМА?!

Власници својим љубимцима могу пренети корона вирус, пре свега мачкама и псима, показала је студија италијанским научника.

1599685871_ljubimci.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Антитела на корона вирус потврђена су код око 3,5 одсто паса и нешто више, око 4 одсто мачка што потврђује тезу да су били заражени овим опасним вирусом, потврдили су научници са једног италијанског универзитета у својој последњој студији.

Прочитајте још: Да ли знате шта је CAT ZOOMIES? Врло је забавно и - ЛОГИЧНО

 

Брисеви на активне вирусне инфекције били су негативни код свих анализираних животиња, јер се раздобље његовог ширења завршило након две недеље. Тестирања су спроведена од марта до јуна ове године.

Прочитајте још: МАЧКЕ против ЗАВЕСЕ: Победник је ГАЗДА који примени ТРИ ТРИКА (ВИДЕО)

Пси и мачке ипак не играју значајнију улогу у ширењу вируса.

Томас Метнлитер, представник немачкох Државног института за истраживање здравља животиња (ФЛИ), рекао је да резултати показују да је приенос између људи и животиња могућ.

Прочитајте још: Како ПСИ ПРОДУЖАВАЈУ НАШ ЖИВОТ и чине да живимо здравије

Овај научник је потврдио да резултати потврђују оно што се зна од раније, упозоривши да се ради о студији која још није прошла рецензију. Казао је и да је већи део студије без преседана јер је било тешко доћи до узорака.

Ипак, пси и мачке ипак не играју значајнију улогу у ширењу вируса и здрави људи не би требало да ограничавају контакте са својим љубимцима.

Прочитајте још: Чак и гледање РИБИЦА у акваријуму умирује, а ДОКТОРИ увек препознају ко од пацијената има ПСА

Особе заражене корона вирусом требало би да поступе потпуно супротно, односно да се суздрже од контаката са љубимцима, премда засад нема индиција по којима животиње од вируса могу угинути.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas