Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Опрезност је приоритет: Ове три ствари морате урадити када упознајете свог пса с другим кучићима

Врло је важно да испоштујете ова три корака

1659187714_pexels-hilary-halliwell-38008.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

Ако имате кућног љубимца, најважније јесте да га социјализујете још док је штене. Уколико нема довољно контаката са другим псима може постати врло анксиозан и плашљив.

Власници паса у граду имају олакшавајућу околност јер свакако приликом шетње сусрећу друге псе. Битан део је и ваша реакција - не показујте страх или одбнојност.

Ако се ваш пас далази далеко од куће и терена који је њему познат трудите да испоштујете ове ствари.

1. Држите пса на повоцу

Пси могу реаговати другачије у зависности од расе пса и темперамента. Зато је боље да свог љубимца држите на повоцу како бисте спречили да сукоб ескалира уколико дође до међусобног непријатељства паса.

Прочитајте још: Да ли мачке могу да осете да је власник тужан? Овако тумаче људске емоције

2. Режање

У случају да дође до режања или приметите други знак непријатељства, не задржавајте се. Раздвојите се са псом на време и скратите поводац док је у близини пас ког ваш љубимац није прихватио.

3. Ветеринар

Ако примећујете да ваш крзнени другар претерано уплашено или агресивно реагује и да су такве ситуације честе, најбоље би било да попричате са ветеринаром.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas